Efter en vilodag i VM är det dags igen. Jaktstarterna summerades med att både Herrmann & Wierer löste topp-3 men sedan missade Thingnes Bö guldet med 4 tiondelar. Känns verkligen som tiondelarna varit på fel sida första fyra dagarna, bara hoppas det ändras.

Idag dags för damernas distanslopp. Vill påstå att det är det mest svårlösta loppet då varje bom kostar 1 minut och ett missat skott betyder så väldigt mycket mer än det gör i andra lopp.

Damer distans kl.14:15
Som sagt, skyttet väldigt viktigt även fast det går att göra en del i spåret över 15 km.

VINNARE/TOPP-3
Herrmann & Eckhoff är under 80% i liggande i år och därför väljs dem bort. De är snabbast i spåret så skjuter de bra är de såklart farliga men statistiken säger något annat och skjuter de som de gjort under VM hittills är de chanslösa. En straffrunda har de kunnat köra in i andra lopp men här tickar tiden iväg ordentligt för varje bom.

Övriga favoriter skjuter relativt lika. Wierer, Öberg & Roiseland har relativt lika statistik sett över säsongen. I VM har de också exakt lika statistik, 5 bom var på 3 tävlingar(8 skjutningar). Roiseland darrade lite i jaktstarten men fram till dess var hon klart mest stabil och jag tycker inte hon ska stå högre än de övriga favoriterna. Så värdet på Roiseland enligt mig.

Så Roiseland är min vinnare & är spelbar @7.00 men jag fegar istället & väljer Norge som vinnande nationalitet då jag får med Eckhoff om hon plötsligt skulle hitta skyttet igen.

Norsk åkare vinna @3.25(4/5 u) Unibet
Roiseland topp-3 @3.25(3/5 u) bet365


TOPP-6
Tittar man bland övriga hittar jag ett intressant odds på fransyskan Bescond. Visade bra form i jaktstarten där hon körde upp sig från 20e till 11e. Har också ett par bra resultat under säsongen och har hyfsade stats i skyttet, 77% i liggande & 85 i stående.

Bescond topp-6 @5.00(2/5 u) bet365


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip