Dags för sista dagen från VM i Antholz.

Det är masstarter som gäller på både dam- och herrsidan. Fyra skjutningar & straffrunda för varje missat skott. De 30 bästa i världscupen startar.

Damer masstart kl.12:30
12.5 km skall köras över 4 skjutningar. Skyttet blir avgörande i masstarter. Det gäller att vara med från början och det gäller att hantera skyttet när det är många som skjuter runt omkring.

VINNARE/TOPP-3
Det finns många damer som haft ett dåligt VM på vallen. Eckhoff, Herrmann, Simon, Braisaz, Mäkäräinen har alla missat väldigt många skott. Självklart kan de ha en bra dag men tendensen är inte bra hos dessa så de väljs bort.

Italienskorna(Vittozzi & Wierer) såg riktigt vassa ut i stafetten och de har ett bra VM hela vägen. De verkar hantera pressen på hemmaplan väldigt bra. De är 83 resp 82 % på vallen i år och sköt som sagt bra igår. Wierer är min vinnare men jag väljer att spela nation istället så Vittozzi ”åker med” på den.

Italienska att vinna @3.00 (3/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

Vittozzi topp-3 @5.00 (1/5 u) bet365

TOPP-6/INTE TOPP-6
Preuss är det givna spelet för mig. Lite långsam i spåret för att räcka hela vägen men skjuter väldigt bra(88%) så ofta högt upp. 8a, 7a & 5a i de individuella loppen i VM & dessutom en bra sträcka i stafetten. Oddset på topp-6 lockar.

Med samma motivering tror jag Herrmann får ett jobbigt lopp. Har bara 73% i liggande och mest troligt har hon 1-2 bom i första skyttet & då kommer hon hamna för långt efter.

Preuss topp-6 @3.50 (3/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

Herrmann INTE topp-6 @2.37 (3/5 u) bet365

H2H
Bescond-Mäkäräinen
Mäkäräinen har på 3 individuella lopp skjutit 13(!) bom & är just nu bedrövlig på vallen. Fortsätter hon skjuta så dåligt är hon långt efter och då ska Bescond vara före med ett ”normalt” lopp.

Bescond före Mäkäräinen @2.20(3/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

Herrar masstart kl.15:00
Herrarna kör 15 km. De bästa skjuter ofta bra så här behövs nog iaf 18 träff för att vinna.

VINNARE
Den absolut bäste, Thingnes Bö har hittills inget individuellt guld i detta VM. Två silver där två olika fransmän snuvat honom på guldet. I distansloppet visste han inför sista att fullt skulle räcka till guld men det blev en bom & Fourcade vann.

Jag tror vi kommer få se en extremt fokuserad Thingnes Bö. Han skjuter ofta stabilt, är snabb i spåret & han är den bästa när det ska skjutas man mot man i avgörande lägen.

Thingnes Bö vinna @2.75 (4/5 u) 888sport , Unibet , Casumo

TOPP-6
Brorsan T.Bö har varit 4a, 6a, 6a i individuella loppen. Ofta stabil på vallen vilket räcker långt i masstarterna. Tror han är topp-6 oftare än varannan gång.

T.Bö topp-6 @3.25 (3/5 u) bet365

Allt för detta VM!

This is the stats tab
This is the post tip