Speltips: Örebro - Skellefteå

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-01-09 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,35
Tips: Över 5,5 mål
Tjena tjena. Gårdagen blev en bra dag, då Luleå började med att enkelt slå AIK med 4-1 och i NHL så förlängde Philadelphia Flyers sin svit på hemmaplan då laget slog Montreal Canadiens med 3-1.

Idag så är det dags för lite SHL. Där det är tre matcher Leksand-Brynäs, Färjestad-Frölunda och Örebro-Skellefteå. Jag kommer att lägga mitt fokus på över Örebro-Skellefteå där laget som släpper in tredje flest mål i SHL tar emot det lag som gör flest mål i SHL.

Örebro började det nya året inte riktigt som laget hade hoppats på. Laget vände 0-1 till 2-1 hemma mot Brynäs men sen var det roliga slut. Brynäs tog en säker och stabil 6-3 seger trots att Honken i Brynäs kassen inte gjorde sin bästa match.
Örebro har dock ryckt upp sitt spel med rodret av Kenta Johansson. Laget har tagit poäng i nio av tretton matcher sen Kenta kom till båset.
På Örebro's fem senaste matcher så har det blivit poäng i fyra av dom fem men endast två segrar. (Linköping borta 4-2 och Färjestad hemma 4-3 efter förlängning)
Det gör att närkingarna ligger på en elfte plats i serien med fem pinnar upp till HV 71 på säker mark och har tre poäng ner till jumbon AIK. En stor orsak till att Örebro ligger där dom ligger är som sagt försvarsspelet. Det märktes tydligt senast mot Brynäs då laget är oerhört nonchalanta i försvarsspelet och gör inte grovjobbet som behövs för att laget ska bli bättre placerad i tabellen. Närkingarna tycker det är roligare att försöka göra mål. Det visar ju målskillnaden då laget har ju näst minst mål av alla lag i SHL (endast Leksand's 78 mål är färre) Då laget har på sina 37 matcher en målskillnad på 83-116. Det utgör ett snitt per match 5,37 mål.
På hemmaplan så är det nästintill slutsålt i hemmamatcherna. Men det hjälper föga då laget endast tagit 21 poäng på sina 18 hemmamatcher och det gör att Örebro ligger på en elfte plats i hemmatabellen. På dessa matcher så har Örebro segrat, 6 gånger, varav 2 efter övertid/straffar och förlorat 12 gånger, varav 5 efter övertid/straffar. Och har en målskillnad på 43-51. Det gör utgör ett snitt på 2,38 mål framåt per match och 2,83 mål bakåt.
På sina fem senaste hemmamatcher så har det blivit två segrar och tre förluster men laget har nu två raka nederlag på hemmaplan.
I Örebro så är det matchtröjans dag. Tagit från Örebro's hemsida: "Klockan 19.00 släpps pucken i Behrn Arena. Det är Matchtröjans Dag och hallen kommer att vara mer rödfärgad än någonsin. Det blir en kväll där legender möter nutid och där Örebro Hockey skriver ny historia."

Skellefteå verkar bege sig mot seriesegern och en fin fin form. Då laget spelade ut Färjestad ordentligt i första perioden i lagets förra match. En period där Skellefteå vann skotten med 13-3 och hade kunnat gjort både fyra och fem mål men fick nöja sig med en 3-0 ledning. Laget sänkte sedan tempot i resten utav matchen och kunde enkelt vinna med 4-0.
Skellefteå har nu två raka segrar och har tre segrar på dom fem senaste.
Det gör att Skellefteå är fortsatt överlägsna serieledare med sina 82 poäng. 18 fler än tvåan Frölunda och hela 40 poäng än motståndarna Örebro. På Skellefteå's 3 ´7 matcher så har laget gjort hela 123 mål och bara släppt in 74. Det gör att Skellefteå's matcher snittar 5,32 mål per match.
På bortaplan så är även där Skellefteå överlägsna. 17 bortamatcher, 13 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och endast 4 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och laget har en imponerande poängskörd på 40 poäng. Det gör att Skellefteå är även där seriens bästa bortalag. En stor orsak är anfall och försvarsspelet. 56 mål framåt och endast 30 bakåt. Det gör att Skellefteå snittar 3,29 mål framåt per match och släpper in endast 1,76.
Skellefteå föll i sin senaste bortamatch med 3-2 efter straffar mot Växjö men hade innan det fem raka segrar. Värt att notera att Skellefteå har tagit poäng i hela 11 raka bortamatcher och av dessa enbart förlorat två, efter övertid eller straffar.
Senast Skellefteå förlorade på bortaplan på ordinarie tid var mot Frölunda den 17 oktober 2013. Då föll Skellefteå med 3-1.
Skellefteå saknar ikväll:
Johan Alm och Pontus Petterström
Sen ställs det frågetecken till: VIktor Arvidsson, Oscar Sundqvist, Jimmie Ericsson och Jonas Frögren.

Historia:
Lagen har mött varandra tre gånger under säsongen. Det första mötet gick av stapeln i Skellefteå Kraft Arena. Då skrällde Örebro ordentligt och vann med 4-3 efter straffar.
Det andra mötet gick även där i Skellefteå Kraft Arena. Denna gång var det inget snack om saken och Skellefteå vann med stabila 5-0.
Lagens senaste match var i Örebro. Även där vann Skellefteå men denna gång med 4-1. Alltså tre raka segrar för serieledarna Skellefteå på Örebro och samtliga matcher har innehållit minst fem mål.

Kommentar:
Toppen besöker botten. Jag får en känsla av att det kan smälla en hel del i bägge kassarna i dagens möte. Varför? Jo för att Örebro kommer vara supertaggade då det ska hissas tröjor och firas matchtröjans dag. Det kommer vara fullsatt i hallen och Örebro kommer knappast tänka på försvarsspelet. Kanske dom första tio minuterna men sen kommer det att vara som bortblåst. Medan Skellefteå gillar fart och fläkt så dom kommer troligen att gilla tillställningen ikväll.
Jag tror samtidigt att Örebro kan göra ett par mål framåt medan Skellefteå kommer tvåla dit fyra fem stycken mål och vinna matchen för att slippa ha någon närmare kontakt med tvåan Frölunda.
Mitt spel blir över 5,5 mål till fina 2,35 på Unibet.
  Örebro - Skellefteå
Spela på Speltips Örebro - Skellefteå
Haze91 - 9 Januari 2014 - 11:33
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
LiirarN - 2014-01-09 18:09

Schysst! rygg

Sneakys - 2014-01-09 15:51

Schysst rek!


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Albot - Berankis
Tennis - ATP Metz - Berankis
1.95
15:30  Orsk - M Novokuznetsk
Ishockey - VHL - 2 Moneyline
1.80
20:30  Sassuolo - Empoli
Fotboll - Serie A - 1 asian hcp -0,5
1.94
21:00  Huesca - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - BLGM
1.80
16:00  Elfsborg - Örebro SK
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.96
18:00  Dalkurd - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.73
20:45  Real Madrid - Espanyol
Fotboll - La Liga - BLGM
2.01

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar