Halloj! Inatt spelas det så inåt helsiki många NHL matcher och jag har svårt att få grepp på några men är intresserad av New Jersey men bara 2,00 och 1,60 (ml) gånger degen mot Florida törs jag inte lita på och väljer därmed att titta närmare på Minnesota Wild - Colorado Avalanche.

Minnesota Wild som verkar ha hittat strålande form. Laget kommer närmast från en 4-1 seger borta mot Phoenix Coyotes efter en strålande tredje period som laget vann med 3-0. Under första och andra perioden så får Wild tacka målvakten Niklas Bäckström att han gav laget chansen att vinna matchen, som verkar ha hittat formen då han räddade 39 av 40 skott! Segern innebar att Wild nu har fyra raka segrar och har på sina tio senaste 4 segrar och 6 förluster 4-6-0.
Med segrarna på slutet gör att Wild återigen har klättrat upp på slutspelsplats och ligger på en åttonde plats i Western Conference och på en fjärde plats i Central Division med 53 poäng på 46 matcher.
Xcel Energy Center är där Wild trivs bäst i säsongen där har laget tagit 34 poäng av sina 53, gör att Wild är Western Conference sjätte bästa hemmalag. Med en statistik på 16 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 7 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och har en målskillnad på 66-46.
På lagets fem senaste hemmamatcher så har det blivit tre segrar och två förluster och i lagets senaste hemmamatch besegrade laget Washington Capitals med 5-3. En ganska konstig match, Wild sköt enbart 11 skott och gjorde fem mål. (ett i öppen kasse) Men snacka om effektivitet, framförallt i andra perioden då Wild sköt 8 skott och gjorde fyra mål.
Inatt saknas i Wild:
J. Harding
M. Koivu
J. Spurgeon
Z. Parise

Colorado Avalance som spelade sin senaste match inatt hemma mot New York Islanders. En jämn fight där Avalanche förlorade med 2-1 efter förlängningsspel.
Avalanche har en stigande form efter förlustraden på fyra matcher så har Avalanche nu på sina tio senaste matcher 5 segrar, 2 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
Avalanche ligger på en femte plats i Western Conference och på en tredje plats i Central Division med 59 poäng på 44 matcher och har en målskillnad på 128-113.
Bortaspelet har dock gått i stå sina senaste bortamatcher då Avalanche har förlorat fyra rak matcher. Med det sagt så är Avalanche Western Conference's sjunde bästa bortalag med 24 poäng på 19 spelade matcher och en statistik på 11 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 8 förluster, varav 2 efter övertid/straffar, med en målskillnad på 49-53.
I Avalanche senaste bortamatch så fick laget åka hem med ett rejält sänk självförtroende då laget förlorade matchen med 7-2 mot Chicago Blackhawks och hade det bara spelats två perioder så hade matchen slutat 7-1 till Chicago.
Inatt saknar Avalanche:
R. O'Reilly (spelar ev inatt)
N. Guenin
P. Parenteau
A. Tanguay

Historia:
Lagen ligger i samma divison och spelar på samma sida av NHL så gör det att lagen möter varandra relativt ofta. Lagen har redan mött varandra tre gånger under säsongen.
Första mötet spelades i Minnesota, då vann Avalanche med 3-1.
Andra mötet spelades i Colorado, då vann Avalanche med 3-2 efter straffar.
Tredje och senaste mötet var i Colorado, då vann Minnesota med 2-1 efter straffar.
På lagens tio senaste möten så har Wild gått segrande ur dessa fem gånger och Avalanche fem.
På de fem senaste matcherna i Xcel Energy Center så har Wild vunnit två och Avalanche tre.