Tjena tjena tjena. Nattens NHL gick vägen då Rangers gjorde det laget skulle och ledde med 4-0 innan Flyers fick in ett tröstmål till slutresultatet 4-1. Inatt är det fyra matcher och jag väljer att gå in i mötet mellan Colombus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning.

Blue Jackets som närmast kommer ifrån en 6-3 seger borta mot Winnipeg Jets där laget vände en 0-1 underläge till en 4-1 ledning i andra perioden och efter det så hade Jackets koll på läget.
Det gör att Blue Jackets har en otroligt bra form och har på sina tio senaste matcher 7 segrar och 3 förluster 7-3-0.
Med lagets stigande form med fyra segrar på dom fem senaste matcherna gör att Blue Jackets har häng på slutspelslagen. Blue Jackets befinner sig för stunden på en trettonde plats i Eastern Conference med sina 46 poäng på 45 matcher men har bara fyra poäng upp till sista slutspelslaget Detroit Red Wings.
I Nationwide Arena så har det gått lite kämpigt på senaste tiden. Två segrar på de fem senaste matcherna, men laget har lyckats att tagit poäng i tre av dessa. Det gör att Blue Jackets befinner sig på en tolfte plats i hemmatabellen i Eastern Conference med en statistik på 10 segrar och 11 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 60-56.
Laget spelade sin senaste hemmamatch mot Carolina Hurricanes. Laget gjorde en stabil försvarsinsats och var effektiva på sina målchanser och vann med 3-0. Laget föll i skottstatistiken med 24-36 men Bobrovsky i Blue Jackets kassen gjorde en gedigen insats.
Inatt kommer Blue Jackets till spel utan:
M. Gaborik
B. Comeau
J. Skille
J. Boll

Tampa Bay Lightning kommer nu senast från en 6-3 seger borta mot Philadelphia Flyers. En match där laget tappade en 3-1 ledning till 3-3 men orkade ta den smällen och kunde sedan gå fram till slutresultatet 6-3. Lightning var kanske inte det bästa laget men bra målvaktsspel av Lindbäck och effektivt anfallsspel bäddade för segern.
På lagets tio senaste matcher så har det blivit 6 segrar, 3 förluster och 1 förluster efter övertid/straffar 6-3-1.
Det gör att Lightning ligger på en tredje plats i Eastern Conference med 58 poäng på 45 matcher och är tio poäng efter serieledarna Pittsburgh Penguins.
Bortaspelet har varit bra från Lightningssida denna säsong. Laget ligger på en sjätte plats i bortatabellen med 30 inspelade poäng på 21 bortamatcher. Med en imponerande bortastatistik på 14 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 7 förluster, varav 2 efter övertid/straffar.
Lightning's fem senaste bortamatcher har slutat med fyra segrar och enbart en förlust. Förlusten kom lite oväntad nog mot Edmonton med 5-3.
Lightning har dock en del skador till nattens match:
V. Hedman (spelar ev inatt)
S. Salo (spelar ev inatt)
S. Stamkos
B. Bishop
B. Lee
K. Aulie
M. Ohlund

Historia:
Dessa två lag spelade i varsina divisioner fram tills denna säsong då NHL gjorde om seriesystemet. Det gjorde att lagen inte har mött varandra så ofta förrän nu.
Den här säsongen så har lagen tagit sig an varandra en gång. Den matchen spelades som det ska göras inatt i Columbus. Matchen vanns av Blue Jackets med 1-0 efter bra målvaktsspel av bägge målvakterna.
Med det sagt så har lagen mött varandra fjorton gånger från säsongen 2000-2001 (notera att det var Blue Jackets första säsong i NHL) och det har slutat med fem segrar för Blue Jackets, åtta segrar för Lightning och en oavgjord match.
I Nationwide Arena så har Blue Jackets vunnit tre av de fem senaste mötena.

Kommentar:
Det är två lag med bra form som tar sig an varandra. Blue Jackets fina 3-0 seger hemma mot Carolina Hurricanes var imponerande då Hurricanes hade fem raka segrar innan mötet. Sen att följa upp med att bortaslå ett formsvagt Winnipeg är bra då risken för underskatting alltid finns. Lightning tog också en imponerande seger senast borta mot Flyers. Lindbäck fick göra en bra match för att matchen innan mot Capitals inte varit helt lyckad med att släppa in fyra mål på 20 skott i förlusten 4-3.
Jag tror att ett laddat och med få nyckelspelare borta för Blue Jackets att laget kommer dra det längsta strået inatt. Lightning har haft lite tätare spelschema på slutet och har varit mycket resande, sen med B. Bishop på skadelistan så blandar Lindbäck alldeles för mycket och det ska nog Columbus kunna vinna matchen på. Samt målvaktsduellen är till stor fördel för Blue Jackets då Bobrovsky väntas stå inatt då han vilade senast och är i bra form. Sen att Lightning har en del avbräck på framförallt backsidan gör det ju inte bättre. Kommer inte Salo eller Hedman till spel så saknar Lightning fem ordinarie backar inatt.
Jag spelar Blue Jackets som segrare inklusive övertid och straffar till 1,86 på Unibet och testar även en liten peng på Blue Jackets över 2,5 mål till 1,80 på samma bolag, då dessa två lag brukar spela relativt målsnålt mot varandra.


EDITERAD 2014-01-13 12.12:58

EDITERAD 2014-01-13 13.42:42

This is the stats tab
This is the post tip