Speltips: Färjestad - Växjö

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-04-11 19:00
Land: Sverige
Liga: SHL
Odds: 2,25
Tips: 1
Tja!

Färjestad vann den förra matchen med 3-2. Detta innebar att det var den femte raka bortasegern i den här semifinalserien. Vem hade tippat det innan?

Matchen chockades genom att Färjestad gjorde 1-0 redan efter tio sekunder in i matchen. Efter ett slarvigt Växjö försvar så kom P. Lundh fri med T. Lassila och gjorde inga kruseduler utan satte med ett rappt handledsskott 1-0. Växjö tog sedan över matchen och hade lägen för både kvittering och ledning. Men en storspelande Petterson-Wentzel och ett stabilt försvarsspel från Färjestad's sida höll tätt perioden ut.
Ledning bar sig till nästan halva matchen då kom äntligen kvitteringen från Växjö. Växjö tog över ännu mer och det var bud på båda 2-1 och 3-1. Men efter powerbreaket så var det Färjestad som förde resten av den andra perioden.
I den tredje perioden så var Färjestad mer offensiva och P. Åslund hade bland annat ett skott i ribban. Men 2-1 för Färjestad skulle komma. En uppvisning av M. Gulas som tog sin från egen zon och in i Växjö zonen, bröt sig in mot kassen och skickade in ledningsmålet i bortre krysset. Sen tog det bara 58 sekunder så hade J. Connolly gjort 3-1 efter en något billig retur från T. Lassila och passivt Växjö försvar. Men en utvisning senare för Färjestad gjorde att 2-3 kom och det blev nerver. Några farligheter dök upp men Färjestad höll undan och vann. För sjätte gången i rad på bortaplan i det här slutspelet.
De tidigare resultaten har slutat:
07.04.14 SHL Färjestad Växjö 1 : 2
(1 : 1)
05.04.14 SHL Växjö Färjestad 1 : 4
03.04.14 SHL Färjestad Växjö 1 : 6
01.04.14 SHL Växjö Färjestad 1 : 2

Historia:
Fem gånger möttes lagen under grundserien. Tre i Karlstad och två i Växjö.
Det slutade med fem raka segrar för Växjö som tog fjorton av möjliga femton poäng mot Färjestad.

Kommentar:
Färjestad har skaffat sig en liten matchboll för att kunna nå SM final. För första gången sedan guldet togs senast säsongen 2010-2011. Medan det är för Växjö's del vinna eller försvinna.
Jag tror att Färjestad kommer att ta den första hemmasegern i den har slutspelskampen lagen emellan.
Varför? Jo för att Färjestad har manövrerat bort Växjö otroligt bra. Den enda plattmatchen var den andra matchen på hemmaplan då Växjö vann med otroliga 6-1. Färjestad's största hemmaförlust i ett slutspel sen ruggigt många år tillbaka.
Färjestad låter Växjö föra spelet och ligga på och vara det spelförande laget medan Färjestad ligger rätt i positionerna. Växjö gör det bra men Färjestad gör det lite bättre. Färjestad's otroligt disciplinerade försvarsspel går oerhört sällan bort sig. Samtidigt som laget nästintill har en vägg i målet, Petterson-Wentzel gör en otrolig slutspelsinsats. Om vi jämför med Lassila i Växjö målet som aningen verkar börjar darra litegrann desto längre serien har gått.
Sen att Färjestad nu har tagit TRE matcher i Växjö och att laget går ut med att nu ska de avgöras på hemmaplan och att laget ska ta chansen, tredje gången gillt på fredag inför troligen en fullsatt Löfbergs Arena. Ett Färjestad som har fördel i den psykologiska biten, med sitt grymma försvarsspel och målvaktsspel gör att jag tror att musten har gått ur Växjö litegrann. Det måste tära på psyket att ha så mycket av spelet men ändå förlora. Färjestad vinner den sjätte matchen för första gången på hemmaplan. Det vore smått osannolikt om vi fick se sex raka bortasegrar.
Mitt spel blir därmed att Färjestad går segrande ur fredagens sjätte semifinal och spelar därmed ettan till 2,25 på Unibet. Vill man köra lite säkrare och ta med inklusive övertid så finns det till 1,75 på Expekt.
  Färjestad - Växjö
Spela på Speltips Färjestad - Växjö
Haze91 - 10 April 2014 - 13:42
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
16:47  Kagge Lina - Arragon
Trav - Årjäng - H2H 1
1.85
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar