Speltips: AIK - HBK

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-04-06 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90
Tips: AIK håller nollan
Spelar AIK att hålla nollan hemma mot Halmstad.

Det har varit en blytung inledning av Allsvenskan för egen del. Hammarby och Häcken lyckades inte göra ett tredje mål på 55 minuter medan Elfsborg och Djurgården naturligtvis såg till att klättra över 2,5-linan sista kvarten. Det är väl det som är livet.

Livet för Halmstad tror jag kan bli rätt tufft i år. Har ju ett i många delar nytt lag då spelare som Mikael Boman, Johan Blomberg, Steindorsson, Marcus Antonsson, Gudjon Baldvinsson och Richard Magyar lämnat. Desutom en ny tränare i form av Janne Jönsson. Vi kan konstatera att det är 35 av 44 gjorda mål som försvunnit från HBK. Nye tränaren Jönsson har också lagt stort fokus på försvarsspelet inför säsongsstarten:

- Vi har jobbat extra mycket på försvarsspelet med olika presshöjd för att vara så tajta som möjligt och bygga grundtryggheten. För fungerar det kan man vinna även en dag när anfallsspelet inte fungerar perfekt, förklarade Janne.

- Däremot är vi inte framme anfallsmässigt - det är många nya brickor som ska på plats så där finns mer att ta, sa han.

Väntad startelva:

Stojan Lukic -
Jesper Westerberg, Mohammed Ali Khan, Fredrik Liverstam, Viktor Ljung -
Snorre Krogsgård, Antonio Rojas, King Gyan, Christoffer Andersson -
Junes Barny, Shkodran Maholli.

Christoffer Andersson är pålitlig när det gäller att hjälpa sin ytterback, men inte särskilt spännande offensivt. Spännande är dock Junes Barny, som dock aldrig spelat i Allsvenskan ännu. Shkodran Maholli är en talang som haft några tuffa skade-år. Ingen av de offensiva spelarna känns väletablerad och samtliga har en del att bevisa. Oklart om AIK-bekante Karikari får spela. Jönsson uttalade sig i HP om att han inte fick spela pga en klausul i kontraktet, men enligt hemsidan är han med i truppen:

Stojan Lukic, Viktor Ljung, Fredrik Liverstam, Joseph Baffo, Christoffer Andersson, Mohammed Ali Khan, Junes Barny, Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas, King Gyan, Kwame Karikari, Perparim Beqaj, Eric Smith, Sead Haksabanovic, Shkodran Maholli, Snorre Krogsgård,Alexander Berntsson, Jesper Westerberg, Malkolm Nilsson

AIK då? Får klara sig utan Dickson Etuhu, i övrigt ser det bättre ut än i genrepet mot Norrköping då en mängd spelare saknades. Tänkbar startelva:

Calgren;
Hauksson, Karlsson, Sonko Sundberg, Johansson;
Dimitriadis, Ofori, Blomberg;
Brustad, Goitom, Bahoui

Truppen i sin helhet:
2 Sauli Väisänen, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 10 Henok Goitom, 11 Nabil Bahoui, 12 Haukur Hauksson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 16 Alessandro Pereira, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 23 Mohamed Bangura, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 35 Patrik Carlgren (mv).

AIK har varit svaga i premiärer de senaste åren. Alm har 0-3-1 på sina fyra i klubben. Men varje match har sitt liv och vi kan väl hoppas om allt prat om att bryta trenden och få en bra start (AIK brukar ju annars vara starka på hösten) inte är bara prat utan något som faktiskt kommer visa sig på planen.

I fjol var Alms lag inget vidare defensivt. Släppte in 42 kassar, överlägset mest av topp 4-lagen. Framför allt var det dock bortaspelet som svek på den fronten. Nu höll man visserligen nollan endast 3 gånger av 15 hemma, vilket är svaga siffror. Ska jag vara helt ärlig så skrämmer försvaret knappast slag på någon i år heller.

Men. Trenden i premiäromgången har varit att det varit rätt försiktigt och tajt. 5 av 6 matcher har gått under 2,5 mål, fem av 12 lag har gått mållösa. Inget som säger att AIK-HBK garanterat kommer följa det mönstret, men omöjligt är det ju inte.

Sen tycker jag som sagt att HBK:s offensiv ser kall ut. För att laget inte ska få det riktigt tufft i år krävs nog att någon i truppen exploderar rejält. Jag har lite svårt att se det hända dock. Ser man till de spelare som finns att tillgå har jag svårt att se vart målen ska komma ifrån. Räknar med att AIK kommer ha mycket boll och ha rätt bra kontroll på grejerna, så det lär inte bli många chanser för hallänningarna heller.

Man skulle kunna spela AIK vinna & hålla nollan, men med AIK:s prmeiärfacit vågar jag inte riktigt det. Tycker deras bäste spelare Nabil Bahoui sett lite trög ut och han har också sagt att han inte är en 90-minutersspelare i dagsläget. Han behövs för att AIKs anfallsspel ska vara riktigt bra.

Så, AIK att hålla nollan blir mitt spel. Finns under fliken mål på bet365.

@nokkan21
  AIK - HBK
Spela på Speltips AIK - HBK
Polsater - 5 April 2015 - 21:13
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Fierom - 2015-04-06 14:12

Kungen Skhodran Maholi kommer sänka ditt bet!


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar