Tyskarna ska väl klara av att besegra Nordirland rätt klart idag tycker jag. Testar ett -1,5-hcp.

Förhandsfavoriterna Tyskland behöver vinna för att säkra gruppsegern. Nordirland blir sämst trea i gruppen. En poäng skulle dock smaka, då det förmodligen ger vidare spel.

Tyskland 2 1 1 0 2-0 4
Polen 2 1 1 0 1-0 4
Nordirland 2 1 0 1 2-1 3
Ukraina 2 0 0 2 0-4 0

Nordirland lyckades alltså vinna mo Ukraina senast. Detta trots ett stort spelmässigt undertag. Trots ett framgångsrikt kvalspel (i en väldigt svag grupp) håller jag laget som ett av de sämre i EM. Jobbar alltid stenhårt som lag och spelarna skulle kunna offra både tre och fyra hörntänder för att få med sig ett resultat här. Men kvalitén saknas. Polen kunde mycket väl gjort fler mål än vad de gjorde i premiären och även Ukraina hade sina lägen.

Tyskland är ett snäpp upp från båda dessa lag och när kvalitén saknas för att själv hålla boll blir det väldigt mycket försvarande. Till slut brukar det bli för jobbigt. Löws gäng går för gruppsegern, behöver vinna för att ta den. Vid eventuell tysk ledning måste Nordirland börja gambla lite, vilket passar kontringsstarka tyskar bra. Såg vi inte minst mot Ukraina i premiären.

Även om Tyskland saknat lite spets framåt tycker jag de ska klara av att besegra Nordirland med ett par mål. Endast åtta matcher hittills har vunnits med två+ mål i det här målsnåla mästerskapet. Min känsla är dock att det kan vara dags för en klassisk tysk proppen ur-match.

Tänkbara lag:

Northern Ireland: McGovern; Hughes, McAuley, Cathcart, J Evans; Ward, C Evans, Davis, Norwood, Dallas; Washington.

Germany: Neuer; Höwedes, Boateng, Hummels, Hector; Kroos, Khedira; Özil, Götze, Schürrle; Müller.

3-1/3-0?

This is the stats tab
This is the post tip