Dagens rek är till Bollnäs lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 11 Young King mot nummer 2 Chris Crystal.

Young King är en femårig valack som tränas av Per Lennartsson. Han har på 22 starter i karriären vunnit 8 gånger och han har även varit topp tre i 55 % av loppen så han är ofta med långt framme.

Näst senast så gjorde Young King comeback efter en tids frånvaro på Örebro. Han hade då fått ett för honom dåligt utgångsläge med innerspår bakom bilen för han är inte snabb iväg men han tog sig loss i god tid före mål och han flög fram den sista biten och hann precis fram till seger.

Senast så satt Young King en bit ner i kön innan han gick med i en rygg i tredjespår med knappa varvet kvar till mål och han gick sedan klart godkänt till fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Admiral As. Tempot var lite för lågt den gången.

Nu blir det första gången över kort distans för Young King men stämmer det lite med positionerna och om han kan få hjälp med tempot på vägen så tror jag han blir farlig över upploppet och då tror jag han har god chans att vara före Chris Crystal i mål.

Young King är stark och han tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så det är inte omöjligt att Per Lennartsson vrider på till attack i ett tidigt skede och då kan han visa sig vara starkast i det här gänget.

Young King kommer troligen att tävla med ett helstängt huvudlag samt med skor runt om och i en vanlig vagn meddelar man från stallet.

Chris Crystal satt långt ner i kön men hon fullföljde godkänt till fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Global Wonderful senast.

Kan Jorma Kontio som kör Chris Crystal hitta loss från innerspåret i god tid före mål så kan hon vara med och utmana om en framskjuten placering här.

Chris Crystal har vunnit över den korta distansen en gång tidigare men det var så långt tillbaka som i slutet av 2017.

Chris Crystal är ett femårigt sto som tränas av Katja Melkko. Kan hon få smyga med i en bra rygg så länge som möjligt så kan hon duga en bit mot det här gänget men jag tycker att Young King har större chans här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Chris Crystal - Young King
Bollnäs lopp 8
Spel: H2H 2
Odds: 1.85 Unibet , 888sport , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip