Dagens rek är till Åby lopp 6 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 1 Derby Simoni mot nummer 6 J.H.Respons.

Derby Simoni imponerade stort vid en överlägsen spetsseger senast. Han gick med helstängt huvudlag och jänkarvagn då och det gjorde honom piggare och det blir samma även den här gången.

Derby Simoni tävlade bra med tunga järnskor tidigare i karriären och nu blir det lättast tänkbara skor, så att han nu måste gå med skor ska inte vara något stort minus, säger Thomas Madsen.

Derby Simoni är startsnabb så här tror jag det blir en fin löpning i den främre träffen eventuellt i ledningen men det kan lika gärna bli vinnarhålet och då tror jag han har god chans att vara före J.H.Respons i mål för om det inte blir spets så kan han få chansen via open stretchen till slut.

Derby Simoni behövde loppet på Mantorp näst senast och höll då bara farten till tredjeplatsen bakom Milord. Senast så fick han springa på i ledningen och det blev till slut väldigt enkelt.

Derby Simoni känns fortsatt fin efter det senaste framträdandet och täta starter nu är ett plus meddelar man från stallet.

J.H.Respons kom med en sylvass avslutning via open stretchen till andraplatsen bakom vinnande Romero över aktuell distans näst senast.

Gången efter det så kördes J.H.Respons till ledningen efter 300 meter och fick dämpa och gick sedan undan till en lätt seger.

J.H.Respons kan öppna rätt så bra men det är flera startsnabba hästar invändigt så det kan bli en dryg inledning på loppet men om Robert Bergh som kör hästen kan hitta ner i ett vettigt slagläge så kan han bli farlig över upploppet.

J.H.Respons har tävlat barfota runt om i samtliga sex tidigare starter för sin nuvarande tränare Robert Bergh så att han nu måste gå med skor istället är knappast en fördel även om han vann flera lopp med skor för Johan Untersteiner. I övrigt blir det vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Derby Simoni - J.H.Respons
Åby lopp 6
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip