På söndag ska Elitloppet 2020 avgöras. Jag spelar att Tae Kwon Deo tar hem slutsegern.

Tae Kwon Deo var väldigt duktig när han tog hem Håkan "Lillis" Olssons lopp i Gulddivisionen på Örebro över Elitloppsdistansen 1609 meter i början av månaden och fick en rosa biljett till Elitloppet.

Tae Kwon Deo klev då fram utvändigt om den ledande Snowstorm Hanover med varvet till mål och från dödens så krossade han sitt motstånd och kom i mål i det närmaste okörd på 09,8.

Tae Kwon Deo såg väldigt tankad ut sist och nu tror jag man har finslipat honom ytterligare och i ett väldigt öppet Elitlopp med flera potentiella vinnare så tror jag han gör ett bra lopp och då tror jag han är med och utmanar om segern.

Spåret nu i försöket här blev perfekt för Tae Kwon Deo från bricka 3 bakom bilen och det borde innebära en vettig position och då ska han kunna nypa en god placering i försöket här för att han ska kunna få ett fint läge inför finalen.

Från stall Adrian Kolgjini så kommer man inte att maxa i försöket så i försöket är det barfota runt om samt can't see back och amerikansk jänkarvagn som gäller, men till en eventuell final så åker det helstängda huvudlaget på.

Tae Kwon Deo har även provat på försök och final samma dag tidigare. Det gjorde han i SprinterMästaren på Halmstad under fjolåret. Då blev han tvåa bakom Pinto Bob i försöket men i den efterföljande finalen så avgick han med segern och jag tror att det kan bli ett liknande scenario här.

Det är många duktiga motståndare till Tae Kwon Deo med i försöket här. Elian Web som vann Paralympiatravet drog innerspåret och gäller som spetsfavorit.

2 Billie De Montfort har staplat tredjeplatser på hög den sista tiden men känns som ett minus nu med Gabriele Gelormini istället för Björn Goop.

Vidare har vi Attraversiamo från spår 4 och 5 Cokstile som var ruggigt läcker sist på Åby. Propulsion fick nitlotten med spåret längst ut på vingen.

Sedan är det ju duktiga motståndare i det andra heatet också. Intressant är att båda topprankade hästarna av Anders Malmrot drog spår 8. Earl Simon respektive Propulsion.

Först och främst gäller det ju att nå final för Tae Kwon Deo och väl i finalen kan sedan allting hända.

Tae Kwon Deo
Elitloppet
Spel: Vinnare
Odds: 9.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip