Lördagens rek hämtar vi ifrån V75 tävlingarna som avgörs på Jägersro i lopp 10. Jag spelar att nummer 9 Velvet Gio är topp tre i loppet.

Velvet Gio var sjuk senast så den starten kan vi glömma men nu har han har jobbat på väldigt bra och känns fin meddelar man från stallet.

Velvet Gio gjorde ett par starka insatser i gulddivisionen i höstas. Dels när han på Jägersro skrällde rejält i C.L.Mullers Memorial i oktober när han plockade ner sitt motstånd till seger från utvändigt ledaren. Det följde han upp med en ny seger i den högsta klassen när han segrade i Meadow Prophets Minne även det på Jägersro.

Efter det så var Velvet Gio nere i Frankrike på Vincennes under vintern där han gjorde tre starter. Två andraplatser och en tredjeplats blev resultatet där.

Velvet Gio har gjort sex starter på Jägersro tidigare och han har varit topp tre i fem av dessa och den gången han inte var topp tre så slutade han på en fjärdeplats så det är en bana som han har gjort fina resultat på.

Jag tror det kommer att bli bra tempo på det här loppet för nummer 3 Stepping Spaceboy är startsnabb men det är inte säkert att den ska gå i ledningen nu. Nummer 4 Norton Commander med jänkarvagn för första gången kanske kan trycka sig till spets men nummer 5 Lionel N.O. med Göran Antonsen vill till ledningen och även nummer 7 Racing Mange kan kliva iväg bra från början så blir det bra tempo på loppet här så tror jag det kommer att vara gynnsamt för Velvet Gio i slutändan.

Velvet Gio är en sexårig valack som tränas av Magnus Dahlén. Han har startat 40 gånger i karriären och har vunnit 10 av dessa. Han har även varit topp tre 65 % av loppen och får han ett passande lopp här så tror jag han är långt framme på nytt.

Barfota runt om nu är en klar fördel för Velvet Gio och han är stark så jag tror att Carl Johan Jepson kör fram utvändigt om ledaren om han får tillfälle till det och då kan han visa sig vara starkast i det här gänget.

Den värsta motståndaren till Velvet Gio anser jag vara nummer 7 Raging Mange som har årsdebuten avklarad och kan vara klart förbättrad till den här starten.

Racing Mange fick då en invändig löpning innan Joakim Lövgren tog sig ut med 250 meter kvar till mål och då avslutade han med full fart över mål men han fick aldrig tag i Harran Boko så han fick nöja sig med andraplatsen.

Racing Mange har jobbat på fortsatt fint efter det och nu blir det dessutom barfota runt om och även om han har gjort bra lopp med skor så är det en fördel att tävla utan skor.

Racing Mange kan öppna bra så kan Joakim Lövgren hitta ner i ett vettigt slagläge så kan han blanda sig i segerstriden här.

I övrigt så kan nummer 4 Norton Commander som kommer ut i första starten sedan november men han är rejält förberedd inför denna comeback vara intressant.

Norton Commander har gått banjobb i 12,5 full väg och han kändes fantastiskt fin då meddelar Conrad Lugauer. Han testade även i en jänkarvagn för första gången då och det föll väl ut så det blir samma till loppet nu.

Från ett trevligt utgångsläge nu så kan Norton Commander få en fin löpning i den främre träffen och då kan han vara med och utmana om en framskjuten placering.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen.

9 Velvet Gio
Jägersro lopp 10
Spel: Plats
Odds: 2.20 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip