Dagens rek är till Halmstad lopp 13 som ingår i kvällens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 13 Tuxedo Bi är topp tre i loppet.

Tuxedo Bi kommer med mycket fin form till den här starten. Han var duktig när han plockade ner sitt motstånd till seger i Frankrike senast.

Gången innan det så gjorde Tuxedo Bi det bra i ett långlopp på Charlottenlund under Copenhagen Cup dagen men han nådde aldrig Ble Du Gers som vann det loppet så han fick nöja sig med andrapriset.

Tuxedo Bi kan öppna bra ur volten så han borde kunna komma ner i en hygglig position innan attacken sätts in. Kan Rick Ebbinge som kör hästen servera honom ett passande lopp så kan han bli farlig den sista biten och får han inte för långt fram så tror jag han har en god chans att vara sämst trea i mål här. Lång distans här passar honom bra.

Tuxedo Bi har varit bra i träningen efter det senaste loppet. Inga ändringar är aktuella så det blir troligen barfota runt om samt ett helstängt huvudlag som han brukar tävla med.

Tuxedo Bi är en åttaårig valack som tränas av Jeroen V.M. Engwerda. Han har startat 35 gånger tidigare och han har vunnit hela 19 gånger. Han har utöver det varit topp tre i 80 % av loppen och stämmer det med löpningsförloppet så tror jag att den statistiken kan förbättras ytterligare här.

Den värsta motståndaren till Tuxedo Bi anser jag vara 5 Lucky Base som har gjort tre starter i Hans Crebas regi. I debuten så drog han på i ledningen och han vann sedan i överlägsen stil från den positionen.

Gången efter det så var Lucky Base ute i ett lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Då kördes han återigen i ledningen men det var lite för tufft tempo så han stumnade en del den sista biten och han kom i mål som fyra bakom Enriko Ha som vann det loppet.

Lucky Base vann sedan över lång distans i Kalmar efter att ha kommit till ledningen i ett tidigt skede. Det är en utpräglad spetshäst som inte går bra i ryggar så här tror jag att Hans Crebas provar mot spets när tillfälle ges och kostar det inte alltför mycket kraft att komma till täten så kan det räcka långt här.

I övrigt kan 7 Inspector som har visat en härlig form på sistone för två raka segrar har det blivit vara intressant.

Inspector har blivit riktigt startsnabb sedan han blev valack. Nu har han springspår så prickar Björn Goop i starten så kan han sitta i en vettig position omgående och då kan han vara med och utmana om en framskjuten placering på nytt.

Inspector är ute över aktuell distans för första gången men han har vunnit över 2640 meter tidigare så stämmer det med positionerna så kan han duga en bit mot det här gänget.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

13 Tuxedo Bi
Halmstad lopp 13
Spel: Plats
Odds: 2.20 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip