Dagens rek är till Axevalla lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 1 Felix V.M. vinner loppet.

Felix V.M. kommer från en seger och har formen på topp. Vid vinsten senast så travade han mestadels i tredje utvändigt innan han satte in attacken och via 13,7 sista 800 meterna plockade han ner sitt motstånd och vann lätt.

Felix V.M. är kvick ut så jag tror att Henrik Johansson som kör hästen kan hålla upp ledningen och skulle han lyckas med det så tror jag han kan få trolla bort en del av loppet i den positionen i det här lilla fältet så då tror jag han blir svår att plocka ner för övriga ekipage.

Felix V.M. går bra bakifrån också om han skulle bli av med ledningen så han är inte beroende av att trava i spets för att vinna det här loppet så oavsett så tycker jag han ska ha god chans att ta en ny seger. 7 av de 13 tidigare gångerna han har travat i ledningen har slutat med seger så spets vore ändå att föredra.

Att alla måste köra med skor ser jag bara som positivt för Felix V.M. då han är lika bra med skor som utan. I övrigt blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Henrik Johansson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 2 Dokonjo som fastnade med gott om krafter sparade när han blev fyra i ett lopp som vanns av J.H.Mannerheim senast.

Dokonjo är snabb iväg men jag tror inte han tar en hel längd på Felix V.M. så då tror jag att han kanske kan hitta ner i rygg på ledaren och skulle en lucka uppenbara sig över upploppet så kan han komma in i matchen.

En annan motståndare till Felix V.M. är nummer 8 Maze Runner som var duktig när han vann på 10,9 över kort distans i slutet av augusti och han är rätt bra för klassen.

Dåligt läge här och dessutom har Maze Runner vilat ett par månader och han har även tävlat på barfotabalansen i de nio senaste starterna så att han nu måste gå med skor är knappast en fördel men det är ett litet fält så det kan lösa sig bra ändå och då kan han vara långt framme här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

1 Felix V.M.
Axevalla lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 3.50 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip