Dagens rek är till Solvalla lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 5 Lome Brage vinner loppet.

Lome Brage dundrade på i ledningen över kort distans till seger i årsdebuten för tre starter sedan. Då var en så bra häst som Månprinsen A.M. i det slagna fältet.

Efter det var Lome Brage ute i Elitkampen och då hade han ett dåligt startspår och hamnade snett på det så det slutade med en sjätteplats bakom Odd Herakles som vann det loppet.

Senast så tryckte Lome Brage sig till spets i den första svängen och han provade sedan att ta emot Odd Herakles och det gick inte för han stumnade och slutade sedan oplacerad.

Medeldistans är ingen fördel för Lome Brage men han är väldigt snabb iväg så här ligger vägen öppen för tidig ledning och från spets så tror jag han kan få styra och ställa lite som han vill där framme i täten nu när flera av de tänkta motbuden har blivit strukna.

Örjan Kihlström hoppar upp bakom Lome Brage den här gången och senaste gången den kusken körde hästen så blev det seger.

Lome Brage är väldigt effektiv i ledningen så kommer han till ledningen så tror jag han tar en ny spetsseger.

Eventuellt så kommer Lome Brage att tävla barfota bak för första gången på väldigt länge.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Våler Nikolai som hade två raka segrar inför den senaste starten.

Våler Nikolai klev då ut först i andraspår med 1200 meter till mål och från den positionen så höll han bra men Gott Klirr i ledningen blev för svår att nå så han fick nöja sig med andraplatsen.

Den här gången hoppar Björn Goop upp i vagnen bakom Våler Nikolai och från ett trevligt startspår så borde han kunna nå en vettig position och då kan han vara med och tampas om en framskjuten placering igen.

I övrigt kan nummer 7 Kleppe Fanden som vann lätt från ledningen näst senast vara intressant.

Det är lite tuffare motstånd för Kleppe Fanden nu men ett par strykningar underlättar en del så hittar Rikard N Skoglund som kör hästen en bra väg här så kan han ha vissa möjligheter nu men han får ses främst som ett platsbud. 

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Lome Brage
Solvalla lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip