Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 13 Bottnas Gouverneur är topp tre i loppet.

Bottnas Gouverneur har övertygat stort och har tagit karriärens hittills enda segrar i de två senaste starterna.

Senast så kördes Bottnas Gouverneur till spets och var sedan aldrig hotad och gången innan det så blev det en löpning i tredje utvändigt innan han gick till attack och med en bra avslutning så plockade han ner sitt motstånd.

Dåligt läge nu så Bottnas Gouverneur kommer hamna långt bak men om Claes Sjöström som kör hästen kan hitta en vettig rygg att gå i fram till upploppet så har han en härlig spurt som fäller många hästar till slut och då tror jag han har god chans att vara sämst trea i mål här.

I Gävle för tre starter sedan så slog Bottnas Gouverneur på en galopp och det var en framskjuten placering som försvann i det läget. Felfri nu så tror jag han är långt framme här.

Bottnas Gouverneur kommer att tävla med jänkarvagn igen så det blir inga ändringar, säger Claes Sjöström.

Den värsta motståndaren till Bottnas Gouverneur anser jag vara nummer 8 Crazeman som gick rätt bra som tvåa senast.

Nu blir det debut på svensk mark men Crazeman har fått ett bra läge med springspår så med en lyckad start så borde han kunna komma rätt så bra på det och kan Jorma Kontio servera honom en fin löpning så kan han blanda sig i segerstriden här.

En annan motståndare till Bottnas Gouverneur är nummer 4 Mellby Highball som kommer ut i sin första start sedan november men Svante Båth meddelar att han har kört ett banjobb som han löste på ett bra vis så han är väl förberedd inför årsdebuten nu.

Det är knappast tal om någon toppform för Mellby Highball men kan han få en fin resa så kan det räcka en bit mot det gänget direkt i comebacken här.

I övrigt så kan nummer 2 Horatio Fortuna som kommer med fin form till den här starten vara intressant. Han gick undan till seger i överlägsen stil i ett billigt gäng senast.

Innerspår i volten nu för Horatio Fortuna men om Roman Matzky kan hitta loss i god tid före mål så kan han bli farlig den sista biten.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

13 Bottnas Gouverneur
Solvalla lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.70 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip