Dagens rek är till Visby lopp 7 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Shapes är topp tre i loppet.

Shapes hade ett iskallt utgångsläge med spår 12 över kort distans i Åmål senast. Han hamnade då långt bak och han galopperade sedan bort sina möjligheter på den sista bortre långsidan.

Gången innan det på Bjerke så avslutade Shapes strålande till andraplatsen bakom Tayno Destrier som knäckte den ledande Indiana Fortuna från dödens.

Här har Shapes fått ett trevligt startspår så han borde kunna få en fin resa i den främre träffen. Hittar Björn Goop en vettig rygg att gå i innan han spelar ut speeden så kan det räcka långt här och då tror jag han är med i segerstriden fast om det inte räcker till en ny seger så borde han kunna vara sämst trea i loppet.

Nu är tanken att man ska testa Shapes i jänkarvagn den här gången. Han tävlade barfota runt om för första gången senast men eventuellt blir det bara barfota fram nu. Troligen helstängt huvudlag som senast meddelar man från stall Björn Goop.

Shapes är en fyraårig valack som har startat nio gånger tidigare. Två stycken segrar har det blivit hittills. Han har även varit topp tre i 67 % av loppen han har gjort. Klaffar det med löpningsförloppet så tror jag han kan bättra på den statistiken en del här.

Den värsta motståndaren till Shapes anser jag vara nummer 5 Bicc's Avalon som kördes fram i dödens inför slutrundan senast och han vann sedan på målfoto före Beluga Winner.

Bicc's Avalon är rätt så kvick ut vid laddning men det är troligen upptaget i ledningen för 4 Mistens Napoleon följer bilen så då finns det risk att han tvingas till en del grovjobb på nytt.

Motståndet är dock inget som skrämmer för Bicc's Avalon så han kan duga en bit mot det här gänget även om han hamnar utvändigt om ledaren.

I övrigt kan nummer 4 Mistelns Napoleon som var strålande bra senast när han vann med krafter kvar på väldigt imponerade vis från ledningen vara intressant.

Nu är det ett halvvarv längre distans för Mistelns Napoleon men det är inget som oroar. Han kan bli lite vass när man laddat iväg med honom och han kan ligga på rejält så den här gången så ska man ändra till ett norskt huvudlag istället halvstängt som han brukar ha för att han ska hushålla bättre med krafterna.

Får Mistelns Napoleon bestämma lite som han vill där framme i täten så kan han bli svår att fånga in.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Shapes
Visby lopp 7
Spel: Plats
Odds: 1.75 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip