Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 11 Vincero' Gar är topp tre i loppet.

Vincero' Gar är en sexårig valack som debuterade i ny regi för Björn Goop senast. Han hade då innerspår bakom bilen över kort distans i ett försök i silverdivisionen på Mantorp. Han öppnade då okej men utifrån var det startsnabbe Maze Runner som tog hand om ledningen och sedan så blev han fast med rubbet kvar som tvåa bakom denne.

Med det loppet i kroppen så borde Vincero' Gar vara minst lika bra till den här starten. Får han lite draghjälp under slutrundan innan han sätter in attacken så fäller han många hästar till slut om det blir bra tempo på loppet.

Vincero' Gar är väl kanske snäppet bättre när han är med i den främre träffen så startspåret nu är inte det bästa men jag tror att det kan bli ett uppskruvat tempo på tillställningen och då tror jag han kan dra fördel av det och spurta in till en topp tre placering här.

Vid den här tiden ifjol så var Vincero' Gar som då tävlade i den kontroversielle Alessandro Gocciadoros regi ute i finalen av bronsdivisionen. Efter en våldsam öppning till ledningen så varvade han på 10,1 och från spets så höll han strålande och fick bara se sig nerspeedad på linjen av Bucks To Burn som fick luckan från vinnarhålet.

Vincero' Gar är uppe i en högre klass nu men jag tror att han kommer hävda sig väl även här. Han tävlade barfota fram och i en hybridvagn senast. Nu växlar man upp en nivå och rycker alla skorna samt att man hänger på honom en jänkarvagn vilket är klart intressant.

Motstånd saknas inte för 6 Very Kronos var enormt bra vid vinsten senast. Han plockade då ner den ledande Religious på ett bra vis till seger från utvändig position.

Allt verkar bra med Very Kronos efteråt meddelar Svante Båth. Han är inte att lita på men felfri här blir han inte lätt att stå emot om Erik Adielsson kan få till en bra styrning.

En annan motståndare till Vincero' Gar är 1 Island Life som kommer till den här starten med fin form och två raka segrar. Nu är läget passande för han gillar att springa på innerspår och då kan han nog hålla upp ledningen initialt.

Vad Per Lennartsson sedan väljer att göra med Island Life återstår att se. Fast en fin resa i den främre träffen borde han kunna få och då kan det räcka en bit mot det här gänget.

I övrigt kan 2 Prosperous som var mycket bra när han tog ner sitt motstånd till seger näst senast vara intressant. Klart sämre gången efter det när han var chanslös mot Moni Viking och han fick även ge sig mot Enzo Am så det slutade med en tredjeplats.

Det visade sig att Prosperous hade en lättare halsinfektion senast. Han är stark och rejäl och han tål att göra en del grovjobb. Han kan vara med och tampas om en framskjuten placering.

5 Man At Work galopperade bort sig senast. Innan det misslyckandet radade han upp flera bra insatser. Nu är han anmäld med jänkarvagn och Jorma Kontio gillar att köra i ledningen så här blir det nog en attack mot spets och kostar det inte alltför mycket kraft att komma till täten så kan han vara långt framme.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

11 Vincero' Gar
Solvalla lopp 7
Spel: Plats
Odds: 2.25 bet365

This is the stats tab
This is the post tip