Lopp 8 - 2140m auto

9 Global Attention mötte 11 Amalencius B.B. för tre starter sedan på Solvalla, då var man nästan identiskt spelade inför loppet och Global Attention gick segrande ur den striden. I den senaste starten visade man att formen fortsatt är bra när man avgjorde enkelt till seger via 12,8 sista 1500m. Då var det första gången man körde barfota runt om med amerikansk vagn, vilket gav fin effekt. Det är en utrustnings kombination man heller inte går ifrån till dagens start. Förstahäst.

11 Amalencius B.B. är ett år yngre än ovan nämnda vilket gör att man troligtvis utvecklats något sedan man möttes för nu fyra starter sedan. Dock blev det galopp kort efter start i den senaste starten och den dagen blev förstörd. Men för två starter sedan visade man prov på fina kvaliteten när man trots hård press sista varvet kunde hålla ifrån sig samtliga från ledningen. Till dagens start är det anmält barfota runt om för första gången vilket är intressant, dessutom blir det Björn Goop i vagnen för första gången. Pass upp. När vi får 2,15 på att man placerar sig topp-3 I loppet så spelar jag.

Nämner även 8 G.K.Justus som kommer med en färsk seger i bagaget från senast, då vann man efter att fått göra jobbet utvändigt om ledaren. Sista 800m klockades till 11,5 den gången. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men detta är en klassklättrare som inte ska nonchaleras trots spår 8 idag.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen I bloggen.

11 Amalencius B.B.
Lopp 8 - Umåker
Spel: Plats
Odds: 2,15
Bolag: bet365

Lycka till
Oliver Bergman

This is the stats tab
This is the post tip