Dagens rek är till Bergsåker lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 B.W.Sture är topp tre i loppet.

I den näst senaste starten så var B.W.Sture ute i ett litet fält på Solänget över lång distans och där tog han över ledningen med 1400 meter kvar till mål och gick sedan undan till en klar seger från den positionen.

Gången efter det så gjorde B.W.Sture åter en stark insats senast som tvåa bakom en överlägsen Björlifant. Här står han väldigt bra inne i loppet och han trivs bra tillsammans med Örjan Kihlström i vagnen så med en fin resa i den främre träffen så tror jag han har god chans att vara sämst trea i mål här.

B.W.Sture är på väg att växa in i eliten och han var fyra i SM bakom Björs Frej tidigare i år och sedan blev han femma bakom Odd Herakles i Unionskampen på Färjestad.

Det väntas komma en hel del nederbörd över Sundsvall under lördagen men B.W.Sture har visat att han trivs på Bergsåker och han har gått bra på dåliga banor tidigare. Med endast tre motståndare på startvolten här så kan det vara läge för Örjan Kihlström att köra till ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så kan det räcka långt här.

B.W.Sture har vunnit 13 av 44 starter hittills och han har även varit topp tre i 61 % av loppen så klaffar det med löpningsförloppet här så tror jag han är med och gör upp om segern på nytt.

B.W.Sture kommer att tävla med ett öppet huvudlag och i en vanlig vagn precis som senast meddelar Jan-Olov Persson.

Den värsta motståndaren till B.W.Sture anser jag vara nummer 10 Lome Brage som har kommit tillbaka bra efter ett tävlingsuppehåll och har nu tagit två raka segrar. Lome Brage trivs dock bäst i ledningen över sprinterdistans så det är inte optimalt med bakspår här.

Kan Erlend Rennesvik som kör Lome Brage få en lyckad start så är det inte omöjligt att han kan hitta loss från innerspåret omgående och skulle så bli fallet så provar han säkert mot ledningen också och skulle han få ta över utan att bränna alltför mycket krut så kan han bli svår att plocka ner men det kan strula från det här läget så det är långt ifrån säkert att det blir någon ledning fast han kan vinna loppet från andra positioner också.

En annan motståndare till B.W.Sture är nummer 15 Björs Frej som kommer med två raka segrar men han har inte startat sedan början av september så formen nu är ett litet frågetecken.

Björs Frej brukar dock gå rätt bra efter vila och han har en hög segerprocent så löser det sig med positionerna och blir ett uppskruvat tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut.

4 B.W.Sture
Bergsåker lopp 8
Spel: Plats
Odds: 1.90 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip