Dagens rek är till Bergsåker lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att 9 Ester Wibb vinner loppet.

Ester Wibb som i uttagningsloppet senast tog en kortare galopp strax efter starten men hon tappade inte så mycket på det. Hon fick sedan en invändig löpning långt bak innan hon vreds på i spåren i den sista kurvan och via en sylvass avslutning så spurtade hon i till fjärdeplatsen i ett lopp där Finland drog det längsta strået.

Bakspår för Ester Wibb igen men får hon lite draghjälp under slutrundan så tror jag hon blir svår att stå emot med en liknande spurt som senast.

Ester Wibb tävlade första gången i jänkarvagn senast och även helstängt huvudlag och det blir likadant den här gången meddelar man från stallet. Skor runt om som senast.

Ester Wibb är ett treårigt sto som tränas av Jasmine Ising. Hon har på 11 starter hittills vunnit två gånger och hon har även tre stycken andraplatser.

Oskar J Andersson som kör Ester Wibb har kört henne i nästan alla hennes starter så den kusken känner henne väl och klaffar det med löpningsförloppet så tror jag hon tar en ny seger ikväll.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara 5 Swisha som blev fast med gott om krafter efter en invändig löpning i sitt uttagningslopp senast.

Swisha har ett par lopp i kroppen nu så hon kommer troligen att vara mycket bättre i den här starten. Hon tävlade med ett helstängt huvudlag senast och det föll väl ut så det fortsätter man med.

Jag tror inte att Markus B Svedberg vill sitta fast med Swisha den här gången så ett offensivare upplägg är att vänta och får hon ett passande lopp så kan hon nypa en fin placering här.

I övrigt kan 6 Namanga Bo som såg riktigt fin ut som fastlåst i sin första start i Sverige senast vara intressant.

Med ett par lopp i kroppen så kan formen vara i antågande för Namanga Bo och kan Kim Eriksson som sitter upp bakom hästen nu slinka ner i ett vettigt slagläge innan attacken sätts in så kan hon bli att räkna med över upploppet men hon får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Ester Wibb
Bergsåker lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.35 LeoVegas , Casumo & Unibet

This is the stats tab
This is the post tip