Dagens rek är till Arvika lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Fröyu Birk vinner loppet.

Fröyu Birk har varit väldigt duktig och han kommer till den här starten med tre raka segrar.

Senast på Åmål så avancerade Fröyu Birk fram först i andraspår ut på slutrundan och från den positionen så plockade han sedan ner den ledande Ask Viking i den sista kurvan och sedan så dansade han undan till en klar seger med sparade krafter.

Fröyu Birk är stor och grov i travet fast han klarade Åmåls bana bra så då borde han kunna fungera bra även på Arvika.

Här har Fröyu Birk fått ett perfekt läge och med en lyckad start så tror jag han kan köra sig till spets i ett tidigt skede. Från ledningen här så tror jag han säljer sig dyrt. Blir det inte ledningen så kan han vinna loppet från andra positioner också om det skulle bli aktuellt.

Fröyu Birk är en sexårig kallblodshingst som tränas av Anders Lundström Wolden. Han har startat 20 gånger tidigare med 10 segrar som resultat. I övrigt har han varit topp tre i 70 % av loppen och klaffar det med löpningsförloppet så tror jag han kan bättra på den statistiken ytterligare här.

Fröyu Birk är anmäld barfota fram precis som han tävlade senast. Den här gången är det anmält med en hybridvagn till skillnad mot vanlig vagn som han hade senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 14 Komnes Bork som har varit duktig i år.

Fyra raka segrar hade Komnes Bork inför det senaste framträdandet men då fick han nöja sig med andraplatsen bakom Sprett Odin.

Här har Komnes Bork dubbla tillägg och han har väldigt många hästar att runda och det kan bli en jobbig väg fram men löser det sig med positionerna så kan han bli farlig den sista biten.

I övrigt kan nummer 13 Vollanfaks som är stark och rejäl och han är gynnad av den långa distansen vara intressant.

Vollanfaks är inte helt att lita på men klarar han ett fjärdespår i volten så kan han bli farlig om han får smyga med i ryggar fram tills han sätter in slutstöten men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Fröyu Birk
Arvika lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip