Dagens rek är till Boden lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 9 Gogobet Sisu vinner loppet.

Gogobet Sisu är inte helt att lita på men han gick en väldigt bra upphämtning efter en startgalopp näst senast när han kom in som fyra bakom Jagger Boko som vann det Klass II försöket i Boden.

Gången efter det så avslutade Gogobet Sisu starkt och han närmade sig Gerry som hade kopplat greppet över upploppet men han tog sig aldrig förbi så det slutade med en andraplats.

Gogobet Sisu har bakspår här och det tror jag kan vara positivt för att han ska hålla sig i rätt gångart. Så felfri nu och om han
kan få lite draghjälp under slutrundan så har han en vass avslutning att tillgå så sitter han i ett vettigt slagläge inför avgörandet så tror jag han blir farlig den sista biten och då kan han blanda sig i segerstriden.

Gogobet Sisu är en fyraårig hingst som tränas av Mika Haapakangas. Han har startat tio gånger tidigare och han har vunnit tre av dessa. Han har även varit topp tre i 70 % av loppen han har gjort så han är ofta långt framme. De tre gångerna han har missat pallen har han haft ett galoppinslag under vägen. I ett felfritt lopp så tror jag han gör en bra prestation igen.

Mats E Djuse som återfinns i vagnen körde Gogobet Sisu vid andraplatsen senast också. Han är anmäld med skor runt om och med en jänkarvagn precis som han tävlade senast.

Den värsta motståndaren till Gogobet Sisu anser jag vara nummer 7 Yankee Blue som hade gjort allting rätt med fem vinster på lika många starter i Petri Salmelas regi inför ett Klass II försök i Boden nyligen.

Yankee Blue fick då vandra en stor del av loppet först i andraspår innan han tryckte till och tog över ledningen från Swagger in i den sista kurvan. Han stumnade dock en del de sista 100 meterna och kom in först som femma bakom Jagger Boko som vann det loppet.

Från stallet så kollade man upp Yankee Blue efter det loppet och det visade sig då att han inte var helt kurant.

Yankee Blue har tränat normalt och han är snabb ut så han borde kunna slinka ner i en vettig position eventuellt i ledningen och kommer han till täten smärtfritt så stiger hans möjligheter här.

I övrigt kan nummer 8 Dante Godiva som nu har fått två lopp i kroppen efter uppehåll vara intressant.

I årsdebuten galopperade Dante Godiva från start och togs bara lugnt efter det. Gången efter det så kördes han offensivt och då höll han godkänt som trea i ett lopp som vanns av Gerry.

Lopp i kroppen nu så en vassare insats här är att vänta för Dante Godiva. Utgångsläget är inte bra men löser det sig med positionerna så kan bli att räkna med den sista biten. Det finns risk att han tvingas göra mycket av grovjobbet på egen hand här och trycker han upp tempot på loppet så kan det vara gynnsamt för min vinnare i slutändan.

Dante Godiva är anmäld barfota runt om för första gången och blir det den balansen till loppet så kan det lyfta honom ett snäpp.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Gogobet Sisu
Boden lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.80 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip