Dagens rek är till Jarlsberg lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Orlando Classic är topp tre i loppet.

Orlando Classic är en sexårig valack som har gjort 19 starter hittills. Han har vunnit 12 av dessa och han har ännu inte varit sämre än trea. Stämmer det med positionerna under vägen så tror jag han förlänger den fina statistiken här.

Senast så återkom Orlando Classic efter en tids frånvaro. Då fick han ett lopp i tredje ytter och sedan så avslutade han positivt men åt Strong Pepper som vann loppet från ledningen fanns det inget att göra och han hade även Admiral Knick före sig i mål så han kom in som trea.

Med det loppet i kroppen nu så tror jag Orlando Classic kommer att vara klart förbättrad till den här starten.

Utgångsläget nu kunde ha varit bättre men får Orlando Classic smyga med i en vettig rygg innan han spelar ut speeden så tror jag han blir svår att stå emot över upploppet fast om det inte räcker hela vägen till seger så borde han kunna nypa en topp tre placering igen.

Orlando Classic kommer troligen att tävla barfota fram samt med ett norskt huvudlag och i en amerikansk sulky meddelar Kristian Malmin

Den värsta motståndaren till Orlando Classic anser jag vara nummer 5 Axe Brogård som har tagit sex vinster på åtta lopp i år.

Axe Brogård gav sig dock lite väl enkelt från ledningen senast när det slutade med en tredjeplats. Han har tagit flera av sina vinster från spets och kommer han till täten smärtfritt så kan det räcka en bit mot det här motståndet också. Skulle det istället bli tuff körning den första biten så blir det svårare för honom att ta en ny vinst.

En annan motståndare till Orlando Classic är nummer 2 Smiley som har gjort två starter efter flera års frånvaro så han kan vara klart förbättrad med ett par genomkörare i kroppen.

Smiley var ute mot tufft motstånd senast. Han hade då ett uselt utgångsläge och han hamnade långt ner i kön men han avslutade klart godkänt i skymundan som sexa i ett lopp som vanns av The Last Ticket från ledningen.

Smiley kan öppna fort vid laddning och han kan få ett passande lopp i den främre träffen och då kan han ha vissa möjligheter här.

I övrigt har nummer 6 Gretzky Boko en del anhängare. Han var inte som bäst senast. Spåret är dessutom lite chansartat för honom eftersom han inte är speciellt startsnabb.

Klaffar det med löpningsförloppet så hoppas Frode Hamre som tränar Gretzky Boko att han ska kunna vara trea-fyra men han känns rätt iskall som mycket betrodd i nuläget.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

10 Orlando Classic
Jarlsberg lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip