Dagens rek är till Lindesberg lopp 8 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Timorol vinner loppet.

Timorol har gjort två starter för sin nuvarande tränare Rauno Pöllänen. Han fick ett lopp i rygg på Ready Doc som som vann från ledningen och han hakade på klart bra som trea bakom denne senast.

Timorol kan öppna fort utan att vara någon raket och det är inte omöjligt att han trots ett spår lite långt ut på vingen här kan få ta över ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så är mycket vunnet.

Blir det inte spets så borde Timorol ändå kunna ramla ner i en vettig position och då tror jag han blir svår att stå emot när han väljer att sätta in attacken.

Rauno Pöllänen som både tränar och kör hästen meddelar att han kommer att ladda framåt omgående och han tycker att han ska räknas tidigt i det här loppet.

Timorol är en fyraårig hingst som har gjort 10 starter hittills. Tre vinster har det blivit så här långt och klaffar det med löpningsförloppet så tror jag han har god chans att nypa ytterligare en seger.

Eventuellt kommer Timorol att tävla barfota fram den här gången men i övrigt är inga andra ändringar aktuella meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Superbopp E.T. som har gjort två starter för Ulf Stenströmer.

Superbopp E.T. har galopperat bort sina chanser i båda dessa men då har det handlat om voltstart och nu är det autostart istället vilket får ses som en fördel.

Felfri nu så kan Superbopp E.T. duga en bit mot det här motståndet om Björn Goop kan få till en bra styrning.

I övrigt kan nummer 1 Expendables som öppnade bra och han tog hand om ledningen men han orkade sedan inte hela vägen så det slutade med en fjärdeplats i ett lopp som vanns av Donatello Wibb näst senast vara intressant.

I den efterföljande starten så var Expendables blek från tredje utvändigt och slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Mint Sånna från ledningen.

Expendables är snabb från början så kommer han till täten så kanske Jerry Strömstedt vill köra i den positionen men det är inte säkert för han går bra med ett lopp i ryggar också och då kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

En annan motståndare till Timorol är nummer 4 Starbec's A. To Z. som gjorde det bra vid seger i den senaste starten. Han är inte helt stabil från start och det går inte att köra någonting på honom bakom bilen så trots ett bra läge så riskerar han att hamna illa till här.

Starbec's A. To Z. har också varit struken efter det senaste framträdandet och det har gått lång tid mellan starterna nu så Anders Svanstedt ligger rätt lågt och jag tror inte han har något med segerstriden att göra här.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Timorol
Lindesberg lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 3.65 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip