Dagens rek är till Åby lopp 8 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 4 Vikens High Yield vinner loppet.

Vikens High Yield har gjort tre starter i Robert Berghs regi och han har varit mycket duktig i årets båda starter.

Näst senast så travade Vikens High Yield i ledningen och stack sedan undan till en överlägsen seger från den positionen.

Gången efter det så satt Vikens High Yield väldigt långt ner i kön men han levererade en sylvass avslutning i ett V75 lopp på Halmstad men det räckte inte ända fram till seger så han fick nöja sig med tredjeplatsen bakom Global Woodstock.

Vikens High Yield kan öppna fort och kan han hålla ut hästarna utvändigt så tror jag han körs till spets i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så tror jag han har god chans att vinna det här loppet från den positionen.

Skulle det inte bli ledningen för Vikens High Yield så kanske det kan bli vinnarhålet istället och då vi befinner oss på Åby så finns det open stretch att tillgå och då tror jag han sänker det här gänget i spurten istället.

Vikens High Yield kommer troligen att tävla barfota runt om och i en svensk jänkarvagn precis som senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 5 Il Duce Boko som näst senast tog hem Klass II finalen på Solvalla från dödens.

Gången efter det så provade Il Duce Boko lyckan i bronsdivisionen och där slutade han precis utan för prisplaceringarna.

Här finns det risk att Il Duce Boko får göra mycket grovjobb på egen hand och då tror jag inte han plockar ner min vinnare. Jänkarvagn på nu är dock ett plus för honom.

I övrigt kan nummer 6 Bossy Alley som gjorde en stark insats som tvåa i det loppet som Vikens High Yield blev trea i senast vara intressant.

Kan Ville Karhulahti som kör Bossy Alley slinka ner i en vettig position så kan han ha vissa möjligheter här men han får ses främst som ett platsbud. Första urryckare nu kan ha en god effekt.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Vikens High Yield
Åby lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.90 Unibet , Casumo , 888sport & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip