Dagens rek är till Axevalla lopp 9 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 Gun Palema vinner loppet.

Gun Palema svarade för en stark slutrunda till seger näst senast. Gången efter det så travade hon inte som bäst och blev behandlad efter det.

Det är 2640 meter och Gun Palema har 20 meters tillägg jämfört med hästarna på startvolten men det är bara sex motståndare med i loppet så om Mikael J Andersson som kör hästen kan hitta en vettig rygg att gå i och kan servera henne en fin löpning så tror jag hon blir svår att stå emot över upploppet.

Gun Palema känns fin i träningen rapporterar man från stallet och även om hennes tre tidigare försök över lång distans som bäst har resulterat i en fjärdeplats så tror jag inte att den långa distansen ska vara något problem.

Gun Palema har gått barfota fram på sistone men skor runt om är inga bekymmer meddelar Pär Hedberg som tränar hästen.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 7 Callmesally som har utvecklats mycket i Mikko Ahos regi.

Nu har Callmesally inte startat på ett tag men hon trivs annars bra över distansen och klaffar det med positionerna så kan hon utmana om en framskjuten placering här.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 3 Valnes Ior som har gjort det bra på V75 tidigare och han gjorde det godkänt senast.

Valnes Ior är jämn och säker och går alltid med skor så med ett bra lopp i den främre träffen här så kan han vara långt framme men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

6 Gun Palema
Axevalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 3.35 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip