Det är V86 tävlingar ifrån Åby & Solvalla ikväll. I Solvalla lopp 9 spelar jag att nummer 3 Le Crack Sox vinner loppet.

Le Crack Sox har varit borta från tävlingsbanorna ett tag fast det är inget som oroar då hästen vunnit direkt efter vila förut. Han kan öppna rätt snabbt ur volten och han trivs i ledningen så kommer han till spets smärtfritt så kan han bli svår att fånga in över den korta distansen.

Stort kuskplus bakom Le Crack Sox i form av Örjan Kihlström upp för första gången istället för tränare Markus B Svedberg som har kört i de flesta av karriärens tidigare starter.

Blir det inte ledningen för Le Crack Sox så borde han ändå kunna få en fin löpning i den främre träffen och då tror jag han är med och gör upp om segern här.

Le Crack Sox var sjuk i den senaste starten därav den sämre insatsen. Han har tränat på bra sen dess fast det kan ändå saknas en del till toppformen. Han är dock bra i grunden så han kan bli att räkna med direkt i comebacken.

Le Crack Sox är en femårig valack som har gjort 13 starter. 5 vinster har det blivit så här långt. Han har även varit topp tre i 77 % av loppen så han är ofta med långt framme. Med rätt resa här så kan han nypa en fin placering igen.

Le Crack Sox kommer troligen att tävla barfota bak samt i en hybridvagn och med ett stängt huvudlag precis som i den senaste starten.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 No Limit Royalty. Han satt fast med sparade krafter för fyra starter sedan och gången efter det så galopperade han bort sig men han hade slutat oplacerad felfri.

No Limit Royalty gjorde comeback näst senast på Solvalla. Han fick då vandra i dödens på Isan som vann det loppet från ledningen. Han fullföljde klart godkänt som fyra.

Senast så drog No Limit Royalty i ett jämnt tempo i ledningen och från den positionen så gick han undan rätt enkelt till en säker seger.

Dåligt spår i volten för No Limit Royalty nu även om en strykning av nummer fem underlättar en del. Klarar han av det momentet och om Janne Korpi kan servera honom ett passande lopp så kan han vara långt framme igen.

I övrigt kan nummer 15 Hachiko De Veluwe som är en kanonhäst som vunnit hela tio av tolv lopp hittills i karriären vara intressant. Han har dock inte startat sedan juli ifjol och det kan vara tufft att begära seger direkt efter en så lång frånvaro och det låter som att det är ett snällt upplägg att vänta.

Hachiko De Veluwe var fin i ett kvallopp nyligen och det är det snabbaste han gått inför den här starten meddelar man från stallet.

Tufft utgångsläge för Hachiko De Veluwe och många hästar att runda från tillägg över kort distans men Timo Nurmos hästar brukar sällan behöva lopp i kroppen för att prestera bra direkt så har han en bra dag så kan han ha vissa möjligheter.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Le Crack Sox
Solvalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.20 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip