Dagens rek är till Årjäng lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 3 Milligan's School mot nummer 2 Mellby Free.

Milligan's School kommer till den här starten med mycket fin form. Han avslutade strålande till andrapriset bakom Heart Of Steel i Copenhagen Cup för tre starter sedan.

Gången efter det så var Milligan's School ute i ett litet fält på Rättvik och då kom han med en rykande avslutning och han fångade då in Mellby Free som satt i ledningen till seger.

Senast så var det ett lågt tempo på loppet och Milligan's School satt en bit bak så han blev tempotorsk och han kunde inte ta så mycket och kom in som fyra bakom Generaal Bianco som spurtade in till seger efter ett lopp i rygg på ledaren.

Här har Milligan's School fått ett passande utgångsläge och han kan öppna bra även om han inte är någon blixt iväg så han borde kunna hitta ner i en vettig position och då tror jag han har god chans att vara före Mellby Free i mål.

Nu kommer Milligan's School att tävla barfota runt om precis som vid den senaste vinsten så får han ett passande lopp så har han en vass spurt att tillgå och då fäller han många hästar till slut. I övrigt blir det samma som senast med jänkarvagn och öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

Milligan's School är en sjuårig hingst som tränas av Stefan Melander. Han har på 58 starter för sin nuvarande tränare vunnit 14 gånger. Han har även varit topp tre i hälften av starterna han har gjort. Stämmer det med positionerna här så tror jag att han kan bättra på den statistiken en den här.

Mellby Free har två lopp i kroppen efter lång frånvaro. Hon avslutade positivt till andraplatsen bakom Double Exposure näst senast.

Gången efter det så travade Mellby Free i ledningen i ett litet fält i Rättvik men Björn Goop körde lite för långsamt där framme i täten och då hade hon inget svar mot Milligan's School som spurtade vasst till seger så hon fick nöja sig med andraplatsen.

Utgångsläget är passande men Mellby Free kommer knappast till ledningen här med en startsnabb 1 Stepping Spaceboy på insidan även om det är svårt från innerspåret i Årjäng och dessutom så är 4 Disco Volante som är en riktigt startkatapult med i loppet.

Får Mellby Free en fin resa så kan hon ha vissa möjligheter här även om hon är ensamt sto i fältet fast jag håller Milligan's School som en bättre häst.

Mellby Free kommer troligen att tävla barfota runt om samt med ett öppet huvudlag och i en jänkarvagn meddelar man från stall Björn Goop.

Mellby Free är ett sexårigt sto. Hon har startat 24 gånger och hon har vunnit 14 av dessa starterna. Hon har även varit topp tre i hela 92 % av loppen men nu möter hon tufft motstånd och jag tror hon får svårt mot det här gänget.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Mellby Free - Milligan's School
Årjäng lopp 11
Spel: H2H 2
Odds: 1.80 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip