Recap av senaste veckan:

Missade på TNF där Saints fick Alvin Kamara skadad på första driven. Trots detta levde spelet på Saintsseger hela vägen in i kaklet, men en interception i end zone istället för en TD av Brees gav Falcons segern. Hade inte Kamara skadat sig hade man vunnit, det är jag övertygad om. Men "om" räknas tyvärr inte, så det är som det är.

Missade också på Vikings som tyvärr gav bort matchen mot Panthers genom egna misstag i form av tappade bollar. Trots en dåligt genomförd match levde även detta spel, man kvitterade matchen med några minuter kvar och hade momentum efter att ha jobbat ikapp, men då tillät man Cam Newton få till ett riktigt långt springspel och så var matchen körd.

Cowboys däremot levde upp till mina förväntningar. Efter en trög första halvlek körde man över Giants i andra och vann till slut enkelt med 20 poäng, reken på -6 satt därför väldigt komfortabelt.

Dessutom var veckan perfekt för långtidsspelet på att Jaguars ska vinna AFC South helt perfekt, då Titans förlorade borta mot Cardinals samtidigt som Jaguars slog Seahawks. Det gör att chansen är relativt god att divisionen kan vara avgjord redan innan lagen möts i vecka 17, och som sämst räcker det med seger i just vecka 17 för Jaguars för att vinna divisionen.

----------------------------------------------------------

Nu till spelet jag rekar här, och det är ytterligare ett långtidsspel, som spänner över de kommande tre veckorna. Det är ett spel på vilka som kommer vinna AFC West, och här ser jag ett gott värde på formlaget Los Angeles Chargers till 2,40 gånger pengarna.

Tabell:
1: Kansas City Chiefs, 7-6
2: Los Angeles Chargers, 7-6
3: Oakland Raiders, 6-7
4: Denver Broncos, 4-9

Kvarvarande matcher:

Vecka 15:
Chiefs - Chargers

Vecka 16:
Chiefs - Dolphins
Jets - Chargers

Vecka 17:
Broncos - Chiefs
Chargers - Raiders

Tittar man på kommande schema har båda lagen goda chanser att vinna sina två avslutande matcher. Jag tycker att Chiefs har den på pappret svåraste (Broncos borta) och enklaste (Dolphins hemma) matchen medan Chargers har de två "mittemellansvåra" matcherna, som jag dock håller Chargers som favorit i bägge.

Jag anser det troligaste vara att båda lagen vinner sina två avslutande matcher, men ser också en relativt god möjlighet att Chiefs förlorar mot Broncos.

Därmed menar jag att matchen nu på lördag(!!) med stor sannolikhet är den match som avgör vilket lag som vinner divisionen. Man kan notera att marknaden håller Chargers som små favoriter (med rätta, enligt mig) till runt 1,80 att vinna matchen på lördag. Därmed kan man tänka sig att marknaden också har Chargers som favoriter att vinna divisionen?

NEJ, det har man inte!

Just nu erbjuds man 1,72 på att Chiefs vinner AFC West, medan Chargers står i 2,40. Jag kan därför inte motstå det spelvärde jag ser här i och måste gå in på att Chargers vinner divisionen.

Chargers inledde säsongen 0-4 och är sedan dess alltså 7-2.
Chiefs inledde säsongen 5-0 och är sedan dess alltså 2-6.

Chiefs har med andra ord en säsong där man tappat allt, medan Chargers har en säsong som man trodde var körd men nu har räddat och man har helt enkelt momentum i föreningen och klubben andas optimism. Jag tror man rullar vidare på vågen och vinner AFC West.

Rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip