Recap av senaste veckan:

Missade på TNF där Saints fick Alvin Kamara skadad på första driven. Trots detta levde spelet på Saintsseger hela vägen in i kaklet, men en interception i end zone istället för en TD av Brees gav Falcons segern. Hade inte Kamara skadat sig hade man vunnit, det är jag övertygad om. Men "om" räknas tyvärr inte, så det är som det är.

Missade också på Vikings som tyvärr gav bort matchen mot Panthers genom egna misstag i form av tappade bollar. Trots en dåligt genomförd match levde även detta spel, man kvitterade matchen med några minuter kvar och hade momentum efter att ha jobbat ikapp, men då tillät man Cam Newton få till ett riktigt långt springspel och så var matchen körd.

Cowboys däremot levde upp till mina förväntningar. Efter en trög första halvlek körde man över Giants i andra och vann till slut enkelt med 20 poäng, reken på -6 satt därför väldigt komfortabelt.

Dessutom var veckan perfekt för långtidsspelet på att Jaguars ska vinna AFC South helt perfekt, då Titans förlorade borta mot Cardinals samtidigt som Jaguars slog Seahawks. Det gör att chansen är relativt god att divisionen kan vara avgjord redan innan lagen möts i vecka 17, och som sämst räcker det med seger i just vecka 17 för Jaguars för att vinna divisionen.

http://www.rekatochklart.com/spelbok/Bjorken128/

-------------------------------------------------------------------

Första reken inför kommande NFL-helg hittar vi på den sena matchen under natten till måndag, då Raiders tar emot Cowboys. Båda lagen har chansen kvar att gå till slutspel, men behöver i princip göra rent hus sista matcherna. Matchen är alltså något av en slutspelsmatch för båda lagen.

Raiders ligger med ett record på 6-7 en match bakom både Chiefs och Chargers i AFC West. Problemet är att Chiefs och Chargers möts kommande vecka, så med en förlust här mot Cowboys kommer man vara 2 matcher bakom divisonsledarlaget efter vecka 15, och då behöver man flyt med andra resultat för att ta sig vidare förutom att vinna sina avslutande matcher.

Cowboys ligger med ett record på 7-6 en match bakom Falcons (som just nu innehar sista slutspelsplatsen) och Seahawks (som just nu är utanför slutspel). Det är dock flera lag inblandade i kampen om just sista wild card-platsen, men lyckas Cowboys gå rent så tror jag att man kommer ta den.

Matchen i helgen är sista matchen man måste klara sig utan sin stjärna i running backen Zeke Elliot, han har avtjänat 5 av 6 matchers avstängning och kommer alltså finnas tillgänglig i de två avslutande tuffa matcherna mot Seahawks hemma och Eagles borta (som dock är klar för slutspel och kanske inte går helt hundra för det i omgång 17).

Lyckas man vinna mot Raiders utan Zeke ser jag det inte som osannolikt att man slår både Seahawks och Eagles med en fräsch, utvilad och revanschsugen Zeke på banan.

Raiders har den här säsongen varit en stor besvikelse. Flera experter framhöll Raiders som ett av lagen som skulle kunna utmana i toppen av AFC. Man ansågs ha "hela paketet" när Carr var tillbaka som QB efter sin skada, med en bra grupp receivers som Crabtree och Amari Cooper, man fick in Lynch som en stark running back osv. Men man har inte fått till det och har istället harvat runt och fått kriga rejält för de segrar man tagit. Stor besvikelse att man, som det ser ut, inte lyckas ta sig till slutspel.

Cowboys har också varit en besvikelse, men där kan åtminstone en stor del förklaras av Zekes frånvaro (även om det inte är ett sundhetstecken att vara så beroende av en spelare, å andra sidan har vi sett fler exempel på enskilda spelare betydelse för lagens prestation. Läs; Rodgers för Packers). Nu lyckades man ändå till slut köra över Giants senast, vinst med 20 poäng, och man har i och med den matchen gjort minst 30 poäng två matcher i rad (vinst 38-14 mot Redskins förra veckan, nu 30-10 mot Giants). Så det känns som att man hittat tillbaka till ett bra anfallsspel även utan Zeke.

Det känns som att Cowboys andas lite mer optimism än vad Raiders gör, och jag tror att det blir "America's Team" som kommer hålla liv i sina slutspelsdrömmar även in i vecka 16. Jag tror att man vinner här relativt enkelt till slut, och spelar därför Cowboys -3 @1,90.

Rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip