Speltips: Skyttekung

Sport: Fotbolls-VM
Spelstopp: 2018-06-14 17:00
Land: Ryssland
Liga: Fotbolls-VM
Odds: 29.00
Tips: Lukaku
Kommer att sticka ut hakan här och säga emot de flesta andra som tror på att Neymar tar hem skytteligan.

Mina pengar hamnar istället på Belgiens (förmodliga) startspets Romelu Lukaku. Mannan behöver väl inte någon närmare presentation. Han har burit Uniteds anfall under säsongen och öst in mål för de röda djävularna. 16 mål bara i ligan och var därmed lagets bästa målskytt.
Han är otroligt vass i motståndarnas straffområde då han är en fantastisk huvudspelare och stor och stark och kan peta in bollen även med foten. Som om inte detta vore nog är han även vass i djupet när han får med sig bollen rättvänd.

Hela Belgien har utvecklats som fotbollsnation och har de senaste mästerskapen (VM och EM) byggt på med värdefull mästerskapsrutin. Blir lite bortglömt i allt snack om de gamla klassiska "stormakterna" som Brasilien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Argentina. Jag tror att de kommer att ta sig otroligt långt i denna turnering och skulle inte alls bli förvånad om det är belgarna vi får se lyfta bucklan.

Skytteligavinnarna under 2000-talet har sett ut som nedan:
2002: Ronaldo, 8 mål
2006: Miroslav Klose, 5 mål
2010: Thomas Müller, 5 mål
2014: James Rodriguez, 6 mål

För att göra en snabb beräkning av medelvärdet så krävs det alltså ca 6 mål för att vinna skytteligan.

Belgien har fått en drömlottning (sånär som på England) med Panama, Tunisien och England i gruppen. Panama kommer bli lite av gruppens slagpåse och mot ett lag som Belgien kan det rinna iväg. Med Lukaku på topp så kan han ha gjort 2-3 mål innan ens första omgången är över. Tunisien har visserligen bara förlorat en av sina tre matcher inför VM. Detta var mot ett på pappret starkt Spanien med 1-0. Men på dessa 3 matcher har man släppt in 5 mål och tror att Beligen kommer att vinna med 2-3 bollar även denna match. Även här ser jag möjligheter att Lukaku hänger en boll eller två. Gruppen avslutas mot England som såklart kommer att bli tuffare att slå. Men med en Lukaku i form (stänkte in två bollar under kvällens match mot Costa Rica) så kan han bli en avgörande tunga på vågen och avgöra. Beligen har i och för sig även andra spelare som kan avgöra matchen men Lukaku är den med ursprungsposition närmast motståndarnas mål.
Så med lite flyt har Lukaku satt 4-5 bollar redan innan gruppspelet är över.

Men Belgiens flyt med lottningen tar inte slut här utan även i en eventuell åttondel ser motståndet klart beskedligt ut. Jag tror ju att Belgien kommer att plocka hem gruppen och får således möta 2an i Grupp H. Där finner vi Colombia (som jag tror vinner gruppen), Polen, Senegal och Japan. Jag ser Belgien med toppchans mot samtliga av dessa länder. Tuffare blir det nog i kvarten där det sannolikt är Brasilien som står för motståndet. Men med lite flyt så har Lukaku redan nätat 5,6,7 ggr här och ett eventuellt respass gör inte så mycket.

Om vi tittar lite på vad enligt de flesta är främsta motståndaren då? Neymar med sitt Brasilien har hamnat i en grupp med Schweiz, Serbien och Costa Rica. Tre lag som prioriterar försvarsspelet i första hand. Jag tror inte att något av lagen står emot Brasilien men däremot så har nog Brasilien gjort klart färre mål efter gruppspelsrundan. Jag tror och hoppas på att det är Sverige som väntar på Brasilien i åttondelen. Även Sverige prioriterar defensiven och det har de lyckats bra med för (exempelvis mot Italien i Play Off).

Så Belgiens flyt med lottningen och det höga odds jag får på Lukaku kontra Neymar så nappar jag mycket hellre på Lukaku @29 före Neymar som kommer möta tuffare försvar pga Brasiliens lottning. Han behöver hjälpa sitt Brasilien att slå ut Beligen ikvarten för att få stopp på Lukaku.

Lycka till vid rygg :)
  Skyttekung
Spela på Speltips Skyttekung
dennniizz - 12 Juni 2018 - 00:18
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
dennniizz - 2018-06-12 00:23

Edit: Kollade oddset på Lukaku att vinna guldbollen. Lukaku att vinna skytteligan ligger på 17 gånger pengarna. Anser dock fortfarande att det är mer värt än Neymars 10-11 gånger pengarna.


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
00:00  Chicago - Minnesota
Ishockey - NHL - Över 5,5 mål
1.92
02:20  Bears - Vikings
Amfotboll - NFL - Vikings moneyline
2.12
21:00  Frankrike U21 - Spanien U21
Fotboll - Vänskapsmatch - BLGM
1.76

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Livestreaming