Handbollsligan

Eskilstuna Guif-Alingsås, kl.19:00
Guif gör som sista lag sin premiär ikväll. Just att laget inte spelat är väl kanske det som oroar en aning men jag är inne på att marknaden helt felvärderat den här matchen.

Alingsås vann i sin premiär hemma mot aik men det såg inte bra ut(aik tror jag för övrigt får det väldigt tufft i år). Alingsås har tappat flertalet tongivande spelare och inte alls fyllt på lika namnkunnigt. Alingsås har varit ett topplag i många år nu, trea förra året men i år tror jag absolut inte man är topp-4. Följande spelare har lämnat:
Frisk(målvakt)
Flodman(högersex & straffskytt)
Persson(högernio)
Tellander(vänstersex)
Bergendahl(mittsex)
Framför allt högersidan och målvaktssidan har försvagats, Krafth har kommit in som målvakt och han är bra men han är inte i samma klass som Frisk.

Guif då? I princip samma, unga lag som förra säsongen. Bara det talar för ett bättre år då de unga spelarna(Gustavsson, bröderna Ekman m.fl) definitivt är bättre efter ytterligare en sommarträning tillsammans. Man har tappat Sjöbrink på mittsex men fått hem vänsterhänte Åkerman från proffslivet. Dessutom är man starka hemma inför i princip alltid fulla läktare.

Alingsås har ett starkt mittförsvar. Lyckas bara Guif få upp tempot i matchen och attackera bredare i anfallet är mycket vunnet. Som jag sagt tidigare, inga garantier då det alltid finns en risk att tex en målvakt hamnar i zonen och avgör en match men spelar Guif den här hemmapremiären 10 ggr tror jag absolut man vinner 6 el 7 gånger så jag tycker oddsen är helt snedvridna mot ett Alingsås som är kraftigt försvagade till denna säsong.

Hcp-spel fungerar absolut men jag går på rak seger.

Eskilstuna Guif @2.70(5/5 units) bet365


Trevlig fredag!

This is the stats tab
This is the post tip