Lillplus lördag. Marginaler rätt på Montenegro men tyvärr gjorde Danmark ett mål för lite. Hansen löste dock linan redan i halvtid.

Intressant inledning där både Danmark & Frankrike förlorat sina inledande matcher.

EM Söndag

Kl.16:00

Portugal-Bosnien/Hercegovina
I långa texten inför turneringen skrev jag att man skulle hålla koll på hcp-oddsen på Portugal. Sen går dom och skräller mot Frankrike och jag satt inte på ett enda spel, irriterande att jag inte gick på den magkänslan.

Handbollen i Portugal har verkligen gått framåt, både på landslagsnivå och på klubbnivå. Både Porto & Sporting gör det riktigt bra i CL så det blir kul att följa det här laget framöver. Nu när man slog Frankrike finns goda chanser att gå vidare till mellanrundan vilket skulle vara en succé. Portugal har bra spelare över hela banan, mot Frankrike gjorde fem spelare 3 mål eller fler vilket visar på bra bredd. Men det som imponerade mest var att man höll Frankrike på låga 25 mål. Jag tror vi får se en klar seger här när man nu satt sig i den här fina positionen i gruppen.

Portugal -3.5 mål @1.84(5/5 u) Unibet


Tjeckien-Nordmakedonien
Här har man satt oddsen relativt jämnt vilket inte är min bild av förhållandena mellan dessa lag. Tror det beror på att Ukraina höll på att skrälla mot Nordmakedonien. Nordmakedonien hade stabila 3-4 mål stora delar men blev nonchalanta och det höll på att straffa sig. Tjeckien förlorade mot värdlandet Österrike i en målglad tillställning.

Nordmakedonien har ett par riktiga toppspelare i Lazarov & Manaskov. Tjeckiens försvar & målvaktsspel håller inte toppklass och det kommer Lazarov utnyttja. Jag tycker Nordmakedonien ska vara klara favoriter.

Nordmakedonien @2.10(4/5 u) Unibet


Kl.18:15

Frankrike-Norge
Visst, kniven mot strupen för Frankrike men Norge är lika motiverade då poängen är ordentligt viktiga. Vinner Norge här är Frankrikes turnering mest troligt över(om Portugal vunnit).

Norges höga tempo & i mitt tycke världens bästa handbollsspelare Sagosen kommer avgöra här. Tycker också att Frankrikes målvakter är lite svagare än de andra topplagens. Gerard kan göra bra matcher men inte lika ofta som sina konkurrenter.

Det är såklart två riktigt bra lag & små marginaler avgör men med hemmapubliken i ryggen tycker jag inte Norge stå i det här oddset. Tror iaf man vinner varannan gång.

Trots bra motstånd tror jag Sagosen gör många mål. Tar ansvar i alla delar i spelet, 10 mål igen? Även Jöndal får ett spel, tror han får 60 min ikväll.

Norge @2.45(3/5 u) bet365

Sagosen över 6.5 mål @1.75(4/5 u) Unibet

Jöndal över 3.5 mål @1.85(3/5 u) Unibet


Österrike-Ukraina
Utöver i dubbeln nedan väljer jag endast ett målskyttespel här.

Bilyk(från Kiel) var precis så bra som jag trodde i premiären. Han är ruskigt bra och gör lite som han vill. Han står för allt i anfallsväg hos Österrike och han har mandat att skjuta hur mycket han vill. Hade hoppats på en tuffare lina & ett högre odds men den här linan borde stå i runt 1.30..

Bilyk över 6.5 mål @1.70(5/5 u) Unibet


Dubbel
Väljer att för första gången i turneringen spela en favoritdubbel som känns vettig.

Portugal är nämnd.

Spelas ihop med Österrike. Österrike slog Tjeckien & man kommer slå gruppens svagaste lag också.

Välj linor beroende på hur hög risk ni vill ta, jag väljer en lite högre på Österrike än på Portugal.

Portugal -1.5 mål
Österrike -2.5 mål
@2.22(4/5 u) Unibet


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip