Bra avslutning på mellanrundan där Portugal, Norge & Sverige löste bra vinster. Kroatien väldigt nära till nästan 3 ggr.

Nu dags för semifinalerna och jag kommer befinna mig på Tele2. Blir intressant att se hur de får till handboll på den arenan.

Semifinal 1 kl.18:00

NORGE-KROATIEN
Vilken match! Två olika typer av spel & två olika typer av coacher ställs mot varandra.

Inget av lagen har förlorat ngn match, Norge har 7 vinster medan Kroatien är här på 6 segrar och en oavgjord match mot Spanien.

Båda lagen var dessutom klara inför sista matchen och kunde spara de viktigaste spelarna så förutsättningar är väldigt lika och rättvisa. Lagen har inte mötts på två år(då vann Kroatien) så svårt att utläsa ngt från inbördes möten.

Ser man på den här turneringen så har båda lagen haft fler enkla matcher och ställts på prov i vissa. Norge imponerade mot Frankrike medan Kroatien stod för en stark vändning mot Tyskland i vad jag tycker är EMs bästa match hittills.

Jag tror det blir en jämn match där Norge kommer vilja dra upp tempot medan Kroatien vill ha mer kamp & spela lite mer cyniskt med tempoväxlingar i anfallsspelet.
Jag tycker oddsen ska sitta jämnare än de gör, för mig är Kroatien knappa favoriter vilket marknaden inte håller med om.

Om Norge får spela sin kontringshandboll med hög fart i andrafas av Sagosen mfl blir de såklart farliga men jag tror Kroatien med Duvnjak i spetsen är för rutinerade för att tillåta det. Kroatien har ett riktigt bra 5-1 försvar där Norge kommer få det jobbigt.

Röd på högernio har dessutom fått lämna turneringen vilket är ett avbräck. Reinkind är inte dålig men jag tycker Röd är klasser bättre, speciellt i landslaget där hans spel passar bättre än Reinkinds. Norges högersida med Bjornsen/Reinkind är inte världsklass och det kommer Kroatien utnyttja. Dessutom tror jag det för första gången i turneringen kommer synas att en världens bästa mittsexor Myrhol(magopererad) saknas i Norge.

Cindric, Stepancic, Duvnjak & Karacic håller hög nivå på niometer i Kroatien. Dem tillsammans med bra försvarsspel tror jag har goda chanser att vinna matcher, iaf bättre chanser än oddsen säger.

Tycker hcp-oddset har störst värde men även en liten insats på rak seger.

Kroatien @3.80(2/5 u) bet365
Kroatien +2.5 mål @1.80(5/5 u) bet365

SPANIEN-SLOVENIEN kl.20:30
Här tror jag faktiskt vi får se lite klasskillnad. Slovenien har gjort det bra men glöm inte att man stod i över 3 ggr på att slå Sverige i gruppspelet..

Dolenec och Bombac är bra men Spanien har klass på varje position och dessutom en bredd som Slovenien inte har.

Slovenien kan hänga med ett tag men över 60 minuter kan inte Slovenien hänga med.

Slovenien har blivit synade i vissa matcher, tex mot Ungern och detsamma kommer hända här. Tror heller inte Vranjes har de taktiska nycklarna för att lösa Spaniens försvar.

För mig är Spanien klara och det är även Tyskland i lördagens placeringsmatch. De har trots att de slogs ut mot Kroatien visat att man är motiverade i de matcher som följt. Och det kommer man vara hör också, då har Portugal inget att sätta emot.

Spanien -3.5 mål @2.00(4/5 u) bet365

Spanien + Tyskland @2.01(5/5 u) Casumo & Unibet
Spanien + Tyskland båda -2.5 mål @3.27(3/5 u) Casumo & Unibet

VINNA EM
Spanien är favoriter då de har en ”lättare” semifinal. Men jag tycker Kroatien har högst värde. Tror de vinner härifrån oftare än en gång på sex. Tycker de har iaf 50/50 i semi och i en ev. final mot Spanien vilket gör allt över 4 ggr spelvärt.

Kroatien EM-Guld @6.50(2/5 u) Casumo & Unibet

Återkommer med målskyttar under dagen!

Ses på Tele2.

This is the stats tab
This is the post tip