Skidskytte-VM dag 4

T.Bö löste topp-6 men jag hade förhoppningar om att fullt skytte skulle räcka lite längre. Irriterande att han hamnade precis utanför topp-3 & att Peiffer hamnade precis utanför topp-6. Verkligen stolpe ut men det är väldigt små marginaler i den här sporten.

Idag jaktstarter som utgår från sprintloppen. Nu är det fyra skjutningar som gäller och straffrunda för varje missat skott.

Damer kl.13:00
Startordning
Roiseland
Dunklee +7 sek
Charvatova +21 sek
Pidhrushna +26 sek
Herrmann +31 sek
Vittozzi +38 sek
Wierer + 39 sek

Bland övriga stora namn hitta vi Hanna Öberg(+57 sek), Bescond(+1 min), Mäkäräinen(+1.35) & Eckhoff(+2.08). Världscupledaren Eckhoff går alltså ut som 59a över 2 minuter efter.

VINNARE/TOPP-3
Fyra skjutningar vilket gör skyttet viktigt. Men det finns också tid att göra på den här banan över 10 km. Herrmann var före italienskorna trots 1 bom mer än dem & bara 30 sekunder bakom Roiseland trots 2 bom mer. Herrmann har inte skjutit så dåligt under säsongen och jag tycker värdet ligger på henne, speciellt då många vassa(Eckhoff m.fl) är långt bak i fältet. Hon kommer åkt in ett gäng sekunder redan till första skjutningen och fullt i första så är hon i täten till andra skyttet oavsett vad de andra gör. När oddset på Roiseland är så nedtryckt ligger värdet på Herrmann.

Nu skjuter väl Hermann bort sig direkt pga den här meningen men jag påstår att bet365 varit fulla när de satt oddset att Herrmann ska nå pallen, speciellt då många åkare runt omkring inte håller över 10 km.

Herrmann vinna @5.50(2/5 u) bet365
Herrmann topp-3 @2.25(5/5 u) bet365


TOPP-3
I övrigt har nog italienskorna goda chanser att nå pallen då jag har svårt att se Dunklee, Pidhrushna & Charvatova hålla hela vägen. Wierer har sett bäst ut över säsongen så mina polletter hamnar där.

Wierer topp-3 @2.75(2/5 u) bet365


SVENSKSPELET
Hanna Öberg går ut som nummer 18 nästan minuten efter. Finns en del svaga kort framför så hon ska kunna klättra men ska hon nå topp-6 behövs i princip felfritt skytte. Visst kan det hända men på den höga höjden med den tuffa ingången till vallen tycker jag oddset för att det inte händer är spelvärt. 1 bom i första skyttet och hon är inte ens topp-20, då är det långt upp..

Hanna Öberg INTE topp-6 @2.10(4/5 u) bet365


Sen herrarna


Herrar kl.15:15

Startordning
Loginov
Fillon Maillet + 7 sek
Fourcade + 20 sek
T.Bö + 23 sek
J.Bö + 24 sek
Jacquelin + 30 sek
Peiffer + 40 sek
Horn + 44 sek

Till skillnad mot i damloppet är alla kanoner med i toppen direkt. Blir ett väldigt intressant lopp!

VINNARE
Den största överraskningen i sprinten var att J Thingnes Bö inte vann trots ”bara” 1 bom. Faktum var att Fillon Maillet är 17 sekunder före med samma antal bom.

Men nu tror jag det är dags för Thingnes Bö. Han har varit nedtryckt till i princip ospelbara odds länge men nu tycker jag värdet är där. Topp-5 kommer vara relativt nära varandra inför första skyttet och ser man på procenten i liggande är han & Fourcade bäst på 90%. Jag tror han tidigt är med allra högst upp i loppet och han är grym man mot man.

J Thingnes Bö vinna @3.40(4/5 u) bet365


TOPP-3
Tarjei Bö kommer skjuta fortsatt bra. Fyra i sprinten och kommer vara med & slåss om det även idag. Stående skyttet har varit magiskt hela säsongen och är han med till de stående skjutningarna blir han farlig.

Tarjei Bö topp-3 @2.75(2/5 u) Unibet


Njut av intressanta jaktstarter nu så jobbar vi in Herrmann & bröderna Bö!

This is the stats tab
This is the post tip