Speltips: Stoke - Liverpool

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-01-12 17:00
Land: England
Liga: Premier League
Odds: 5.50
Tips: 1 dnb
Spelar Stoke att vinna med insatsen tillbaka vid oavgjort (dnb = draw no bet) till oddset 5.50 hos bet365.

Fortsätter att tjata om Stoke City då vi även den här veckan erbjuds ett fantastiskt hemmaodds på laget från Stoke-on-Trent. Har bolagen och spelarna helt missat att Stoke är riktigt vassa hemma och totalt usla på bortaplan? Det verkar så men det är inget att gnälla över. Vi fortsätter att ta betalt i stället…

Det räcker med att titta på hur det gått i det här mötet sedan Stokes återkomst till högstaligan säsongen 2008/09 för att förstå att spelvärdet helt ligger i oddset på hemmalaget. Statistiskt sett är det ett galet spelvärde på Stoke då Stoke i skrivande stund ger 7.00 och Liverpool 1.53. I de fem senaste ligamötena på Britannia Stadium har Stoke vunnit tre matcher och två av matcherna har slutat oavgjort. Stoke har vunnit de tre senaste ligamötena på Britannia Stadium och vid två av dessa tre segrar har Stoke vunnit med två mål. Ändå ger Stoke 7.00 och Liverpool 1.53 den här gången. Galet!

Lagens fem senaste Premier League-möten på Britannia Stadium:
2012/13: Stoke-Liverpool 3-1
2011/12: Stoke-Liverpool 1-0
2010/11: Stoke-Liverpool 2-0
2009/10: Stoke-Liverpool 1-1
2008/09: Stoke-Liverpool 0-0

Oddset 7.00 på Stoke innebär att bet365 bara ger Stoke drygt 14 procents vinstchans i ett möte som de vunnit 60 procent av gångerna de senaste fem åren. Nu är det ju inte så enkelt som att man bara kan titta på statistiken och sedan spela men det är ändå anmärkningsvärt. Särskilt som Stoke har haft lätt för Liverpool hemma och ungefär samma styrkeförhållande råder lagen emellan som de senaste säsongerna. Stoke har en något bättre trupp i år än ifjol och detsamma gäller för Liverpool.

Egentligen behöver jag inte motivera mitt spel mer än så här men jag vill ändå gå igenom lagens förutsättningar inför matchen… Hjälp gärna till med det här i kommentarsfältet ju närmare matchstart vi kommer och om viktig info presenteras.

Stoke ligger tolva i Premier League med 22 poäng på 20 matcher. Stoke har tagit 17 poäng på hemmaplan och 5 poäng på bortaplan. Stoke är ett helt annat lag hemma än borta och har bara förlorat en av tio Premier League-matcher på hemmaplan den här säsongen. Stoke har visat riktigt fin ligaform hemma på slutet och har vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna. Det inkluderar en seger mot Chelsea. I matchen man inte vann, vilket var senaste ligamatchen, ledde man fram till slutminuterna då Everton kvitterade på en straff på övertid. Stoke vann även FA-cupmötet hemma mot Leicester i lördags.

Stoke har en del skador på papperet men det är inget som ska påverka laget nämnvärt i praktiken. Det är troligt att tredjemålvakten Jack Butland kommer vakta målet för Stoke igen men det är inget som oroar då han är köpt för att vara andremålvakt och senare förstemålvakt. Butland har även representerat Englands samtliga ungdomslandslag samt var med i Englands EM-trupp i Ukraina så han är riktigt bra. Han gjorde även en fin debut näst senast mot Everton och var bra i matchen mot Leicester. I övrigt saknas Assaidi som inte får spela då han är utlånad av Liverpool och Huth men där har Wilson visat sig vara en väldigt duglig ersättare och han har varit minst lika bra som Huth var innan han blev skadad. Övriga skadade spelare är inte nyckelspelare och kan ersättas utan problem.

Liverpool ligger för närvarande på fjärde plats i Premier League och har tagit 39 poäng på 20 matcher. När Liverpool nu har bortamatch är det värt att notera att de bara tagit 12 av 39 poäng på bortaplan och har förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna. Jag vet inte om jämförelsen är korrekt och helt rättvis men det är värt att notera att Stoke så här långt tagit 17 poäng hemma och Liverpool 12 poäng borta. Även här har Stoke fördel då Stoke nu spelar hemma och Liverpool borta. Liverpool har fler förluster än vinster på bortaplan den här säsongen.

Liverpool har förlorat de två senaste bortamatcherna i Premier League även om det varit mot stentufft motstånd - Man City och Chelsea. Dessförinnan vann man borta mot Tottenham med 5-0 vilket var en mycket stark insats. I bortamatchen innan det förlorade dock Liverpool med 3-1 mot Hull så man är väldigt ojämna.

Liverpool kan ställa ett starkt lag på banan i den här matchen. Agger är skadad men Sturridge förväntas göra comeback efter att ha missat nio matcher. Enligt de rapporter jag läst startar Sturridge dock troligtvis på bänken och frågan är hur bra han är direkt. Gerrard kommer spela efter att han haft en del skadeproblem på slutet men jag tycker inte att han är lika bra som förr. Sjunger gubben på sista versen?

Med tanke på de höga oddsen på Stoke finns det en rad intressanta spelalternativ i den här matchen. Exempelvis rak Stoke-vinst till 7.00, Stoke med (insatsen tillbaka vid oavgjort till 5.50. Stoke med asian handicap +0.5 (1X) till 2,60 och Stoke med asian handicap +1 till 2.07. Eller varför inte Stoke med vanligt handicap -1 (vinna med minst två mål) till 12.00. Det kan kanske tyckas galet men i två av de tre senaste mötena har det här spelet suttit.

Jag väljer dock att spela Stoke med insatsen tillbaka vid oavgjort till 5.50. Då Stoke har vunnit det här mötet de tre senaste åren, Stoke har tagit fler poäng hemma än vad Liverpool tagit borta den här säsongen, då Liverpool förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna och Stoke vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna i ligan inklusive mot Chelsea så känns 5.50 på Stoke med pengarna tillbaka vid oavgjort som ett extremt högt odds. Liverpool har aldrig vunnit det här mötet sedan Premier League startades (fem möten). Inga matcher är givna men om man inte spelar till sådana här odds med de här förutsättningarna kan man lika gärna lägga av. Värdespel så det skriker om det!

Spel: Stoke med insatsen tillbaka vid oavgjort - odds 5.50 bet365

Matchstart kl 17.10 söndag 12 januari
TV: Viasat Fotboll/ Viasat Fotboll HD
  Stoke - Liverpool
Spela på Speltips Stoke - Liverpool
mr_england - 9 Januari 2014 - 00:23
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
rsvedin - 2014-01-12 16:21

Förstår vad du menar mr_england men man spelar väl inte på ett spel man inte tror gå in, visst man kanske inte tror stenhårt på det men man måste ju nånstans tro att det kan gå in ANNARS ska man ju definitivt sluta spela!

Men alla spelare jämför väl ändå värde med odds (de borde iaf) , och enligt dig är ju värdet på stoke, medan knugen1 tycker att värdet ligger på pool så de e väl inget fel med det..

Däremot skulle jag ju aldrig, som blakegriffin, kalla 1,50 på pool borta mot stoke för ränta! Och då håller jag ändå på Liverpool. Enligt mig ligger också spelvärdet helt klart på Stoke (även om vi skulle vinna med 4-0) men pallar inte spela emot mitt lag så hoppar den här matchen. Men bra rek som sagt, hoppas verkligen det max blir void ;)

mr_england - 2014-01-12 15:07

dhead: Ser att oddsen ändras fram och tillbaka. 5.50 nu på Stoke med insatsen tillbaka på oavgjort på bet365. Har gjort en sista insats för Rekats läsare och uppdaterat reken.

Helt galna odds på Stoke. De ges bara 14 procents vinstchans i ett möte som de aldrig förlorat och har vunnit de tre senaste gångerna. Plus att vi får 5.50 dnb. Galet!

dhead85 - 2014-01-12 14:06

Fortfarande 5,25ggr på Stoke 0, asian, dvs exakt samma spel som Stoke DNB! På bet365.

dhead85 - 2014-01-12 14:01

OM Liverpool lyckas slå Stoke på Brittannia för första gången på många år, så har ändå värdet (galet värde dessutom), legat på Stoke DNB pre-game.

Idioti att påstå annat.

mr_england - 2014-01-12 13:18

dhead: Har uppdaterat oddsen i reken nu då bet365 alltid brukar höja oddsen på matchdagen. Det verkar även ha varit mkt spel på Liverpool vilket är väntat. Massan spelar på stora kända lag oavsett. Det är sådant man ska ta betalt för... Är 5.00 nu men kanske även varit 5.25 tidigare. Galet!

Rackaren: Sant. Bolagen sätter inte oddsen mer än initialt. Sedan ändrar bolagen efter hur det spelas så det är alltid spelarna själva som sätter oddsen. Bortsett från när exempelvis bet365 ändrar marginalerna och höjer oddsen på matchdagarna eller väldigt viktig info presenteras. Oddsen på Liverpool har inte sjunkit för att ngt bolag har koll, utan för att stora massan spelar på Liverpool, oavsett.

blakegriffin: Du kommer lära dig en dag. Det kommer bara bli en väldigt lång och dyr väg dit för dig... Synd att du inte förstår hur spel funkar. Men den här reken är inte för dig, den är för vinnare så stå gärna över. Det finns nämligen risk att den inte går in! Inget för dig som är en fantastisk spelare och sätter alla favoriter till underodds precis 100% av gångerna och jagar antal vinnare och inte vinster. Då kan vi prata om ränta men för alla oss andra dödliga som inte sätter precis alla spel så måste vi jaga värde.

dhead85 - 2014-01-12 12:33

Ryggad @5,25 på bet365!

dhead85 - 2014-01-12 12:33

Ryggad @5,25 på bet365!

dumonde - 2014-01-12 12:25

blakegriffin +1

Rackaren - 2014-01-12 10:25

Bet365 om något bolag borde ha koll på Stoke eftersom de äger fotbollslaget, så någon underskattning från spelbolaget tror jag inte på.
Däremot kan ju spelarna överskatta Pool något och bolagen anpassar ju oddsen efter spelen.

blakegriffin - 2014-01-12 03:33

"Den som inte kan spela på lag han inte tror vinner ska sluta med betting. OMEDELBART!" hahaha vad leker du? Bättre att få gratis ränta på en 2:a än att spela bort pengarna på Stoke.... hahaha

3quartista - 2014-01-11 11:36

Bra rek som vanligt! Helt klart en hel del spelvärde i denna matchen. Har svårt att se att Liverpool går mållösa i denna matchen, mitt spel läggs därför på Stoke vinst+BLGM @ 8.0 ggr pengarna med 1/4 Units. Lycka till!

mr_england - 2014-01-11 00:48

Hag: Kör med bet365 då de brukar ligga högst på 1-X-2 och ofta höjer oddsen på matchdagen. Orkar inte ändra hela tiden så kör med dem. Är bäst att kolla runt på söndag eftermiddag vilka som ligger högst.

Hag - 2014-01-10 19:57

Riktigt bra rek, den ryggar vi! (Men på Betsson för 4,40 istället!)

mr_england - 2014-01-10 17:53

Knugen1: Förstår hur du tänker med då Liverpool rent objektivt sett är det bättre laget. Bara att kolla i tabellen. Har fått massor av liknande kommentarer de senaste två åren då jag rekat Stoke i samma möte. Stoke har varit lönsamma för mig :)

Ska man vinna på spel i längden måste man dock spela oddsen sett till förutsättningarna och inte vilket lag man tror vinner. Det är en stor skillnad på dessa två saker. Jättevärde på Stoke här!

Den som inte kan spela på lag han inte tror vinner ska sluta med betting. OMEDELBART!

Knugen1 - 2014-01-10 01:00

Förstår hur du tänker men själv tror jag verkligen på Liverpool i denna gång. Oddset är inget kanon odds på pool så jag skippar hela den här matchen, möjligtvis pool göra minst 2 mål om det oddset lockar.. Men lycka till!!

Jonas O. - 2014-01-09 23:30

Tycker också ettan måste vara ett värdespel. bra rek mr-england.

Ekenbladen - 2014-01-09 12:24

Fattar inte heller hur oddsen ser ut som dem gör i denna match?!? 1,50 på pool fick man knappt hemma i premiären i samma möte.
Pool har som du skrev inte imponerat och segrarna villa/sunderland kom i början av säsongen då laget spelade lite över sin förmåga, krossen mot Spurs var oväntad! Bra rek! Tror tyvärr pool får med sig högst ett kryss från detta möte


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Albot - Berankis
Tennis - ATP Metz - Berankis
1.95
15:30  Orsk - M Novokuznetsk
Ishockey - VHL - 2 Moneyline
1.80
20:30  Sassuolo - Empoli
Fotboll - Serie A - 1 asian hcp -0,5
1.94
21:00  Huesca - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - BLGM
1.80
16:00  Elfsborg - Örebro SK
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.96
18:00  Dalkurd - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.73
20:45  Real Madrid - Espanyol
Fotboll - La Liga - BLGM
2.01

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar