Speltips: Federer - Johnson

Sport: Tennis
Spelstopp: 2016-07-04 14:00
Land: England
Liga: Wimbledon
Odds: 1,86
Tips: Johnson +6
Hur bra är Steve Johnson på gräs egentligen? Jag tror att han kan störa Federer ordentligt. Han har gått från att vara en duglig grässpelare till att nå kvartsfinal i Queens, vinna i Nottingham och nu även åttondel mot Roger Federer i Wimbledon.

Johnsons bästa slag är hans in-side-out-forehand som ofta följs upp med en fin volley. Med andra ord kommer Federers svaga backhand få jobba hårt i försvarsspelet. Men detsamma gäller i och för sig för Johnsons del. Hans backhand är ganska svag, men han kommer undan med sin slice på gräs.

De spelare som lyckats pressa Federer på gräs i år är uteslutande powerspelare som slår tillräckligt hårt för att penetrera hans försvar, typ: Fritz, Thiem, Zverev och Struff. I den kategorin får man nog också sätta Steve Johnson.

Man ska komma ihåg att Federer mer eller mindre är oprövad i Wimbledon i år. Han har förmodligen haft den enklaste lottningen av alla kvarvarande spelare. Man kan helt enkelt inte göra en rättvis bedömning när han mött Evans, Willis och Pella.

Utöver dessa icke-matcher i Wimbledon har han bara täckt sin hcp-lina i en av sju gräsmatcher i år och jag tycker att han övervärderas även i den här matchen.

Ganska stor press nu på Fed förresten. Novak utslagen och han förväntas gå till final. Har ju en benägenhet att bli lite nervös sista tiden.

Tycker att Steve Johnson +6 är omgångens bästa spel till 1,86 hos Nordicbet
  Federer - Johnson
Spela på Speltips Federer - Johnson
Poldan - 3 Juli 2016 - 19:53
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
DENNISS - 2016-07-04 14:00

visst har ni en poäng att hans backhand är hans veka sida men Federer bedöms ju alltid hårdare än andra på grund av att han är Federer handlar väl en hel del om vem han möter också Nadal blottade ju Federers backhand stort medan den kan se rätt stabil ut mot dom felsta spelare utanför topp 10
jag har Federer - 1.5 set kvar från en dubbel i går har även stepanek zimonjic i dubbeln

junkies - 2016-07-04 11:54

Självklart kommer Federer vinna men att de blir med mer än 6 games det tvekar jag också på. Johnson ska kunna hålla sig i setten ett bra tag med sin serve och fart och Federers backhand kan nog klassas som ganska svag i jämförelsevis med vad man ska kunna kräva av honom. Hans serve är nog top 3-4 i världen efter storservarna Isner/Raonic/Karlo skulle jag säga och de har den varit de senaste 10 åren, hans forehand anses vars den bästa genom tiderna och hans slice/volley/smash är även dem på goat listan såklart. Därav kan man mer eller mindre säga att hans backhand inte är speciellt bra längre och de är där han blir utnyttjad, speciellt på äldre år då han inte kan jobba runt med sin forehand på allt eller får tillräckligt med tid på backhandsidan. Federer 6-4 7-6 6-4 möjligtvis :) eller kanske att han tappar ett tiebreak till och med

Poldan - 2016-07-04 10:18

Jag skulle säga att han varit betydligt mer komplett på gräs tidigare än vad han är nu och att hans backhand var bättre för 6-7 år sedan. De spelar ju ganska lika, särskilt på gräs. Båda kommer vilja försöka styra spelet och springa runt på forehand. Tror båda kommer hålla serve väldigt ofta.

Har du några spel idag?

DENNISS - 2016-07-04 01:15

visst är federers backhand inte lika bra som hans forehand men att gå så långt att säga att den är vek det är nog att ta det för långt han är ju den mest kompletta spelaren någonsin på gräs du menar att johnson ska komma undan med sin backhand slice men inte federer kommer väl troligen va så att federer kommer att använda sin slice som ett bra vapen och styra spelet så han kan gå runt o dra till med sin forehand
men spelet håller jag med dig om tror själv federer vinner men tror inte det blir utklassnings siffror


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:45  Bulgarien - Slovenien
Fotboll - National League - 1
1.80
21:00  Frankrike U21 - Spanien U21
Fotboll - Vänskapsmatch - BLGM
1.76

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Livestreaming