VM-kval är onekligen huvudtemat på torsdagens Europatips. Europa och Sydamerika bidrar tillsammans med tolv bidrag och kupongen går sedan i mål med en kvalmatch mot U21-EM. Lyckas Sverige besegra Georgien? Står Grekland pall mot Spanien? Svaren finner ni nedan!


Spelstopp: 17:591. Georgien - Sverige 2

Sverige har allt i egna händer inför avslutningen av gruppen. Bortsett snedsteget mot Grekland har Janne Anderssons mannar agerat stabilt och med Zlatan Ibrahimovic tillbaka i truppen höjs den offensiva nivån ytterligare. Tillsammans med Forsberg, Isak och Kulusevski ska Zlatan kunna utmanövrera Georgien, men över 80 procent på tvåan är alldeles för mycket. Georgien har bitvis imponerat och när hela vänstersidan går att få till smaskigt värde går det helt enkelt inte att blunda. Alla tecken föredras även om tvåan såklart är troligast.


2. Grekland - Spanien X

Spanien behöver ta tre poäng i Aten för att hålla kampen om förstaplatsen vid liv inför gruppfinalen mot Sverige. Det är dock ett vanskligt truppläge som Luis Enrique har att rodda i denna torsdag. Oyarzabal, Torres, Thiago, Pedri, García och Gerard Moreno är bara några av lirarna som saknas och utan dessa väntas svårigheter i den grekiska huvudstaden. Grekland har fortfarande chans att nå playoff och en seger här skulle betyda massor inför den avslutande omgången. Med rådande förutsättningar är alla tecken givna redan från start.


3. Rumänien - Island 1

Island har stått för ett blekt VM-kval och det lär dröja ett bra tag innan vi ser vulkanerna i ett stort mästerskap igen. När Rumänien besökte Reykjavik torskade islänningarna klart med 0-2 och det blir inte lättare när gästerna beger sig till Bukarest. Rumänien har andraplatsen i egna händer och vid seger här väntar en enkel sista uppgift i form av Liechtenstein på bortagräs. I den egna borgen gör rumänerna inga misstag. Ettan är kupongens trevligaste spik.


4. Irland - Portugal 2

Portugal kan lägga beslag på förstaplatsen inför helgens gruppfinal mot Serbien, något som Irland behöver vaksamma på från start. En portugisisk anstormning är att vänta, men vi vill kasta in en liten brasklapp för att det här är en uppgift som passar irländarna som bäst. I det vändande mötet hade The Boys in Green Portugal i brygga och när tvåan streckas upp till månen vill vi göra plats för åtminstone krysset. Cristiano Ronaldo och hans kamrater ska ses som solklara favoriter, men tvåan går inte att köpa till vilket pris som helst. X2 spelas.


5. Slovakien - Slovenien 1

Betydelselös fight då varken Slovakien eller Slovenien kan nå VM. Det vändande mötet slutade 1-1 och med tanke på förutsättningarna ligger krysset nära till hands återigen. Slovakien borde med det sagt vara något mer angelägna om att avsluta snyggt framför de egna fansen och då Slovenien saknar Benjamin Sesko vågar vi lämna tvåan utanför leken. Slovakien har inte imponerat våldsamt i offensiv riktning, men känslan är ändå att 1X ska räcka hela vägen till grön bock.


6. Armenien - Nordmakedonien 2

Ångestladdat möte från Republican Stadium där Armenien och Nordmakedonien hoppas nå playoff-platsen bakom Tyskland. Om det ska bli verklighet krävs troligtvis seger då Rumänien - tillfälliga innehavare av andraplatsen - har ett enkelt återstående schema. Ingen av aktörerna har något större offensivt kunnande att luta sig mot och det skulle inte förvåna om rädslan att förlora är större än viljan att vinna denna afton. 1-0-seger åt något av hållen ligger nära till hands. Gubben (etta-tvåa) spelas.


7. Azerbajdzjan - Luxemburg 1

Det är färdigkvalat för både Azerbajdzjan och Luxemburg som inte kommer att finnas med i Qatar. De förstnämnda står föga förvånande utan seger så här långt, men det tror vi samtidigt kan betyda att värdarna går in i denna kamp mer motiverade än Luxemburg. Besökarna har tagit enorma kliv de senaste åren, men denna samling får de klara sig utan förstaslipsen Moris som lämnat återbud på grund av sjukdom. Ersättarna håller ingen vidare nivå och här gillar vi ettan klart mest. Till smygvärde är det en fräck spik.


8. Ryssland - Cypern 1

Ryssland har en gruppfinal mot Kroatien till helgen och dessförinnan ska moderlandet bara städa av Cypern. Med tanke på att gästerna inte har något att spela för är detta att anse som en lämplig uppgift för ryssarna, men över 90 procent på ettan är för mycket. Cypern inledde VM-kvalet storstilat och kan de hitta inspiration i Sankt Petersburg blir detta ingen promenad i parken för Karpins manskap. På större system är krysset ett lämpligt komplement åt den hårt streckade ettan.


9. Ecuador - Venezuela 1

Över till Sydamerika där sex omgångar återstår av VM-kvalet. Ecuador har bäddat fint för sig inför fortsättningen, men mot slutet har värdarnas prestationer inte varit lika självklara som under inledningen. Enner Valencia är ett blytungt avbräck och utan anfallsstjärnan körs inte Venezuela över hur som helst. Gästerna har skakat liv i deras kval och även om spelet på resande fot varit en pina så här långt vill vi ändå göra plats för krysset. Främst på grund av att ettan dansar upp mot 80 procent.


10. Paraguay - Chile 1

Paraguay har inte gett upp hoppet om Qatar. Eduardo Berizzo har ersatts av Guillermo Barros Schelotto på tränarbänken och argentinaren behöver börja stapla segrar på hög för att det ska gå vägen för Paraguay. På eget gräs är de rödvita normalt svåra att tas med och mot ett bortasvagt Chile ges en lämplig första uppgift för den nya förbundskaptenen. Gästerna är i behov av en generationsväxling och med bara två inspelade poäng utanför hemtrakterna får Chile svårt att nå VM. Den sunt streckade ettan är en fullgod spik.


11. Brasilien - Colombia X

Brasilien har övertygat stort i VM-kvalet och bortsett 0-0 mot Colombia har brassarna gjort rent hus. Nu står samma opponent på andra sidan och medans Tite kan börja planera inför Qatar har Reinaldo Rueda och övriga allt att spela för. Bara tre segrar innebär att glappet ned till jagande lag är litet och vi kan därför räkna med ett Colombia som inte kommer att ge bort något gratis i Sao Paulo. Brasilien behöver inte prestera på topp denna afton och med rådande förutsättningar målar vi tvärs över i hopp om en skräll.


12. Peru - Bolivia 1

Bolivia har skärpt till sig den senaste tiden. Efter en hädisk inledning står gästerna noterade för två raka segrar - bland annat mot Peru - men det ska också sägas att dessa kommit hemma i La Paz. Utanför huvudstaden är besökarna inte mycket för världen. Peru har fortfarande chans att nå VM och en mer passande uppgift än denna är svårt att be om. Ricardo Garecas mannar kan mycket i sina bästa stunder och då ettan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser är det en spik att luta sig mot.


13. England U21 - Tjeckien U21 1

Parallellt med diverse VM-kval spelas det även kval mot U21-EM. England har på pappret ett lag som ska kunna gå hela vägen, men då behöver prestationerna se betydligt bättre ut än vad de gjort mot slutet. 2-2 mot Slovenien och bara 1-0 mot Andorra är inget som skrämmer Tjeckien. Gästerna står noterade för tolv poäng av tolv möjliga, men på Turf Moor får de finna sig i att slå ur rejält underläge. England har klasspelare på samtliga positioner och vinner detta om de kommer upp i nivå. Ettan singlas till trevlig procent.


Kupongens kassaskåp

Rumänien

Rumänien vann det vändande mötet med 2-0 och mot ett omotiverat Island gör värdarna om processen igen. Bekväm hemmaseger att vänta.


Varningens finger!

Grekland

Spanien är kolossalt skadedrabbade och Grekland är inte att leka med. Hemma i Aten ska grekerna kunna stå upp bra. Alla tecken behövs.144 rader
1. Georgien - Sverige 1x2
2. Grekland - Spanien 1x2
3. Rumänien - Island 1
4. Irland - Portugal 2
5. Slovakien - Slovenien 1x
6. Armenien - Nordmak. 12
7. Azerbajd. - Luxemburg 1
8. Ryssland - Cypern 1
9. Ecuador - Venezuela 1x
10. Paraguay - Chile 1
11. Brasilien - Colombia 1x
12. Peru - Bolivia 1
13. Eng U21 - Tjeck U21 1


864 rader
1. Georgien - Sverige 1x2
2. Grekland - Spanien 1x2
3. Rumänien - Island 1
4. Irland - Portugal x2
5. Slovakien - Slovenien 1x
6. Armenien - Nordmak. 12
7. Azerbajd. - Luxemburg 1
8. Ryssland - Cypern 1x
9. Ecuador - Venezuela 1x
10. Paraguay - Chile 1
11. Brasilien - Colombia 1x2
12. Peru - Bolivia 1
13. Eng U21 - Tjeck U21 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip