Tipsexperten Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Tipsexperten

Powerplay Tips Fredag 1/10

Tipsexperten - 1 Oktober 2021 - 09:11

Förutom en duell i Schweiz är det idel matcher från Sverige som gäller. Sex hockeyallsvenska fajter samt ett Ettan-derby från Norrland står på agendan. Både i Ö-vik samt Umeå är det skrälläge medan kupongens enklaste spik finns att jobba in på ABB Arenas-is i Västerås. Analysen är klar, nu dundrar vi igång.


Spelstopp: 18:59

Till Svenska Spel

1. AIK - HV71 X

Två lag som så sent som för en vecka sedan gick i klinch ska nu åter upp i ringen. HV71 drog det längsta strået då efter att ha vänt 0-2 till seger men frågan är om Jönköpings-klubben kan upprepa den bedriften. AIK såg sylvassa ut mot Mora i veckan och vann med 5-1 i Smidjegrav Arena. Målvakten Khomchenko var ruggig mellan stolparna och är en matchvinnare som med lite flax även kan stänga igen mot motstånd av HV:s dignitet. Att inte använda sig av hela mattan på Hovet är dumt. 1X2 liras.


2. Västerås - Vita Hästen 1

Västerås fick en bitter start i Husqvarna Garden. Tidig utvisning och tidigt mål i baken blev ingen bra öppning på kvällen och därefter kunde aldrig VIK resa sig riktigt utan HV skrinnade ifrån till en 4-1-skalp. Hemma i gurkstaden är däremot de gulsvarta trygga. Tingsryd kunde enkelt besegras i premiären och mot ett spretigt Vita Hästen är det dags för tre nya poäng att trilla in. Gästerna vann något överraskande mot Mora men stod för en insats mot Almtuna som kan klassas som en av de sämre över lång tid. Tidigare VIK-keepern Myrenberg hade släppt tre puckar förbi sig efter fem minuter och matchen kändes redan avgjord. Jeppe och han kompisar i Hästen kommer för andra matchen i rad få se sig besegrade. Etta.


3. Troja/Ljungby - BIK Karlskoga 2

Troja/Ljungby fick första målet i Södertälje i onsdags men därefter var det slut på det roliga. Nykomlingen orkade inte och SSK skrinnade ifrån till en 4-1-vinst. Roger Forsberg styr Hockeyallsvenskans på pappret svagaste trupp och även om smålänningarna lite då och då kommer kunna mäta sig med de större klubbarna är det en jobbig säsong i siktet. Karlskoga ser starka ut. Värmlänningarna är stabila defensivt med Volden som urstark sista utpost. Lägg därtill en front med Björklund, Rekonen, Lilja, Franzén med flera. Någon förlust i Sunnerbohallen är det inte tal om. Tvåan kan gott lämnas allena hela vägen upp till 60 procent.4. MODO - Kristianstad 2

Tuff start på säsongen för Kristianstad som radat upp dubbla nederlag. Spelmässigt var dock skåningarna bättre än Karlskoga i premiären och 3-6-förlusten i Umeå mot Björklöven speglade kanske inte matchen helt och hållet. KIK har ett roligt lag med Malte Sjögren, Herman Hansson, Amil Krupic med flera som kommer bidra till poäng för gästerna. MODO är faktiskt ett lag som de grönvita mycket väl kan slå. Gänget från Ö-vik segade sig igenom en hemmamatch mot Västervik (4-0) nyligen utan att på något sätt briljera. Trots stora siffror. Isak Wallin var riktigt fin i målet och defensivt finns en styrka med Näsén och Dahlroth i bräschen. Högersidan ser smaskig ut och är ett tidigt och givet inslag.


5. Björklöven - Västervik X


Björklöven imponerar. Umeå-laget har sett galet bra ut offensivt vilket inte minst 16 mål på två matcher visar. Olle Liss bjöd på hockeygodis mot Kristianstad senast och därutöver finns en enorm uppsida i linan med Hutchins-Fitzgerald-Bengtsson. Löven brukar dock kunna svaja till ibland och ofta efter fina prestationer. Västervik föll visserligen vid samtliga möten i fjol men två av dessa var med uddamålet och en kamp efter förlängning. Givetvis ska hemmalaget vara stora favoriter men upp mot 80 procent är bara löjligt. Vi jagar större stålar och då måste såklart både kryss och tvåa åka med i norr.


6. Almtuna - Tingsryd 1

Sista hockeyallsvenska stoppet blir i Uppsala Bilforum Arena. Almtuna bjöd publiken i Norrköping på en riktig kalldusch i onsdags. Benker två gånger om samt Hedlund hade tryckt in tre puckar bakom stackars Myrenberg i Hästen-kassen innan publiken knappt hunnit bänka sig. AIS har därmed vunnit båda sina inledande matcher och de rödklädda ser överlag bra ut. Tingsryd är å sin sida utan vinst och TAIF:s tapp av bland annat Andreas Ljunggren i kassen har varit märkbart. Överlag väger de grönvita för lätt och kommer få stora bekymmer att freda sig även mot Almtuna denna fredag. Ettan känns väldigt trolig.


7. Piteå - Östersund X

Dags att smygstarta den norra HockeyEttan. Piteå är fortsatt på backjakt men ställer ett riktigt bra lag på banan som kommer finnas med i toppen av den här serien. Mäkitalo, Högberg och för den delen Magnus Isaksson är högoktaniga spelare på den här nivån som kommer vara med och dra in massor av poäng åt PHC. Östersund är topprankade i ligan och får in Isak Mantler för att spika igen i buren. Därutöver hittas en spännande herre som Henrik Marklund i klubben. 38 pinnar i Hudik i fjol bör resultera i kanske 50 med detta ÖIK-lag. Överlag en svårbedömd första match som mår klart bäst av att helgarderas.


8. Lausanne - ZSC Lions 2

I Lausanne knyter vi ihop säcken. Lejonen från Zürich kommer på besök och det är ett starkt bortagäng som äntrar Vaudoise Aréna. Grönborgs mannar har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och tunga pjäser som Garrett Roe, Andrighetto samt Krüger har levererat. Hemmalaget har inte riktigt kommit upp på den höga nivå som laget ändå besitter. Spelare som Bozon, Genazzi och Gernát ligger på två eller tre minus i plus/minus-statistiken vilket inte är tillräckligt bra. I fjol slog ZSC ut Lausanne ur slutspelet. Fint läge att åter nypa en inbördes seger. X2 duger gott.


Kupongens kassaskåp

Västerås

VIK har byggt sitt lag i år för att vara med och på allvar slåss om en plats till SHL. Vita Hästen är minst en klass sämre och på bortaplan ska inte Norrköpings-laget kunna stå upp. Bra spiketta.


Varningens finger!

Kristianstad

Skåningarna gjorde en spelmässigt bra match mot Karlskoga utan att få med sig poängen. Även mot Björklöven kunde KIK stundals bjuda upp till dans. MODO är inte orubbliga och kommer få bekänna färg. Högersidan i Ö-vik ska med.

Till Svenska Spel

162 rader
1. AIK - HV71 1x2
2. Västerås - Vita Hästen 1
3. Troja/Ljungby - Karlskoga 2
4. MODO - Kristianstad 1x2
5. Björklöven - Västervik 1x2
6. Almtuna - Tingsryd 1
7. Piteå - Östersund 1x2
8. Lausanne - ZSC Lions x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Dagens Bästa Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
20:45  Lazio - Udinese
Fotboll - Serie A - 1
1.70
  Rekatochklart Speltips
Odds kan ändras. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
19:00  Mora - Troja/Ljungby
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1
1.89
19:00  Björklöven - Tingsryd
Ishockey - Hockeyallsvenskan  - 1 hcp 1,5
1.67
19:30  Bremerhaven-Straubing Tigers
Ishockey - DEL - Över 5,5 mål
1.70
21:00  Granada - Alaves
Fotboll - La Liga - 1 asian 0
1.84
15:00  Malmö - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1 + hålla nollan
2.10
15:00  AIK - IK Sirius FK
Fotboll - Allsvenskan - 1+ nolla & 2 +4,5 hörnor
1.80
16:15  Barcelona - Real Betis
Fotboll - La Liga - X2
2.77
18:00  Roma - Inter
Fotboll - Serie A - 2
2.00
18:30  Atletico Madrid - Mallorca
Fotboll - La Liga - 1 asian -1,5
2.10
21:00  Real Sociedad - Real Madrid
Fotboll - La Liga - 2
2.25
  Rekatochklart Andelsspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
14:30  Melkers Stryktips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
15:30  Melkers Reducerade 300kr
Insats: 300 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 - Rekatochklarts 138 kr
Insats: 138 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melkers Jackpott 415kr
Insats: 415 kr -  
Köp här!
16:00  Big 9 Melker 125kr
Insats: 125 kr -  
Köp här!
16:00  V75 RoK - Big Unikt
Insats: 499 kr -  
Köp här!
16:00  V75 - Rekatochklart - 200
Insats: 200 kr -  
Köp här!
14:30  Melkers Europatips 150kr
Insats: 150 kr -  
Köp här!
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
12:45  V65 Tips Solvalla 3/12
Insats: 576 kr - DrTrav
19:00  Powerplay Tips Fredag 3/12
Insats: 162 kr - MrHockey
16:20  V75 Tips Bergsåker 4/12
Insats: 1200 kr - DrTrav
  Läsarnas Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
15:00  Göteborg - Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5
1.69

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Livestreaming