Tisdagens Powerplay är av högoktanig karaktär då kupongen inleds med fyra fajter från SHL och avslutas med lika många från schweiziska National League. Djurgården skiner upp som en smaskig rensare i Coop Norrbotten Arena samtidigt som även “svenskmötet” från Zürich sticker ut som en av de stora höjdpunkterna. Mot full pott!


Spelstopp: 18:591. Malmö - Timrå 1

Malmö såg ut att vara på gång i och med segrarna mot Brynäs och Djurgården, men mot Oskarshamn senast tog det tvärstopp (3-4). Skåningarna låg dessutom under med tre mål större delen av matchen ska sägas. Nu väntar ett Timrå som lade självaste serieledaren Skellefteå på rygg i lördags. De rödvita besökarna må vara ojämna, men när lirare som LaLeggia, Rattie, Åberg och Lundin vaknat rätt sida av sängen är Fredrik Anderssons manskap svårstoppat. Detta är ett bottenmöte där tre poäng är av största vikt för bägge kombattanter. Vinnaren av denna duell tar ett stort kliv mot att undvika Play Out längre fram. Ettan, som i nuläget kan plockas till fint värde, är ett lämpligt utgångstecken, men därefter sällskapar tvåan i ett tidigt skede och det mindre troliga krysset kan gott lämnas utanför ekvationen. Etta-tvåa!


2. Luleå - Djurgården 2

Hatmöte från Norrbotten där rivalerna Luleå och Djurgården ska göra upp. En fullsatt “Delfinen” kommer troligen att koka denna tisdag. “Bulans” hemmahörande björnar visade styrka när de hämtade igen ett tremålsunderläge och besegrade Leksand på straffar i lördags. Detta trots att råskinnet Juhani Tyrväinen är avstängd (saknas fortsatt). Men nämnas bör att de rödsvarta värdarna, bortsett från matchen i Örebro, inte alls har övertygat spelmässigt den senaste tiden. DIF spelar för att undvika Play Out och tog en skön seger mot Brynäs häromsistens. Marcus Sörensen och company har dessutom revansch att utkräva då det senaste besöket i Coop Norrbotten Arena slutade med en blytung 0-7-förlust. Spåkulan skvallrar dock om en betydligt jämnare batalj denna gång då gästerna är desperata och lär vara påkopplade från sekund ett. Alla tecken och skrälljobb!


3. Oskarshamn - Leksand 1

Oskarshamn och Leksand ska mäta svärd i Småland denna tisdag. Gästerna från Dalarna spelade så sent som i söndags vilket kan ha orsakat trötta ben, främst hos de stjärnor som får mycket istid av tränaren Björn Hellkvist, såsom skyttekungen Max Véronneau och hans nytillkomna vapendragare Marek Hrivík. “Oket” har fått vila längre och skrinnar in i Be-Ge Hockey Center med en skön seger mot Malmö i ryggsäcken. Bland annat noterades de viktiga Zohorna-bröderna för poäng i den matchen. De blåröda ståtar med sex raka segrar i hemmaborgen och lär bli giftiga på nytt. Med tanke på allt detta känns ettan, som i nuläget bjuds ut till cirka 30 procent, som en fräck chansspik!


4. Växjö - Skellefteå 1

Skellefteå ser som väntat ut att bli hårt betrodda i Vida Arena. Men den som är uppmärksam noterar att serieledaren från Västerbotten faktiskt slagit av på takten mot slutet. Tre förluster på de fem senaste fajterna syns i de gulsvartas papper. Senast blev det förlust i Medelpad för Robert Ohlssons mannar då bottenlaget Timrå lyckades dra det längsta strået i sudden. Växjö vet man aldrig var man har nu för tiden, men det råder med det sagt ingen tvekan om att fin spets finns hos smålänningarna. Har firma Rosén/Gynge en bra dag på jobbet kan de vinna matcher helt på egen hand. Börja måla från vänster och jobba in ettan till fint värde!


5. Fribourg - Zug 2

Schweizisk hockey härnäst då National League tar kalaset i mål med fyra rafflande dueller. Det börjar vankas slutspel i alplandet och det ska därmed avgöras vilka som går direkt till kvartsfinal, samt vilka som tvingas gå den långa vägen via 16-delsfinal eller rent utav ta tidig semester. Fribourg och Zug ser näst intill ohotade ut när det kommer till första- och andraplatsen i tabellen. Speciellt med tanke på att bägge har spelat färre matcher än de flesta andra topplagen. Det faktumet förvandlar denna (och onsdagens back to back-möte i Zug) till en rafflande seriefinal där förstaplatsen i grundserien står på spel. Räkna med en högkvalitativ match där misstagen lär vara försvinnande få. De gästande “Tjurarna”, med Christian Djoos, Carl Klingberg och Niklas Hansson i laget, är dock hetare och får utgångstipset, men garderingar välkomnas.


6. Bern - EHC Biel 2

Biel ser ut att gå raka vägen till kvartsfinal då de rödgula huserar på en fjärdeplats i tabellen med två matcher mindre spelade än trean Rapperswil. Kommer Luleå-bekantingen Toni Rajala och hans kamrater bara upp i normal nivå bör de ta tillräckligt många poäng för att försvara sin position i resten av grundserien. Bern har gått betydligt tyngre denna säsong och slåss i nuläget om en av de sista biljetterna till 16-delsfinal. Huvudstadslaget brukar dessutom inte prestera mot besökarna då de sju senaste inbördes mötena slutat med förlust för Lundskogs/Håkanssons/Olssons adepter. Bra spiktvåa!


7. Ambrì - Servette 2

Servette, med bland annat OS-spelarna Tömmernes, Filppula och Vatanen i spelartruppen, har växlat upp rejält mot slutet. De vinröda från Genève är på jakt efter en kvartsfinalplats och ser svårstoppade ut. Detsamma kan inte sägas om Ambrì-Piotta då de blåvita har svajat rejält denna vinter. Som det ser ut nu tvingas värdarna troligen ta semester när grundserien är avslutad, även om hoppet om slutspel ännu lever ska sägas. 2-8-förlusten mot Zug senast skvallrar om att luften har gått ur Luca Ceredas gäng. Tvåan åker därmed in först, men då svenska folket verkar ha räknat ut hemmalaget helt är det viktigt att påminna sig själv om att det trots allt svänger fort i hockey och att större skrällar inträffat. Med hänsyn till det fina värdet till vänster åker samtliga tecken med i hopp om att hemmalaget flaxar till.


8. Rapperswil - ZSC Lions 1

Vi går i mål med den kanske intressantaste matchen från alplandet, sett ur ett svenskt perspektiv. ZSC Lions, med svensktrojkan Grönborg/Andersson/Popovic i båset, gästar sensationen Rapperswil som leds av de två Skellefteå-bekantingarna Stefan Hedlund och Bert Robertsson. Att denna duell dessutom är ett toppmöte och ett Zürich-derby gör såklart det hela än mer intressant. Förutsättningarna ser inte jättebra ut för Grönborgs besökare ska sägas då de kommer från förlust mot jumbon Ajoie, en match där Tre Kronor-centern Marcus Krüger saknades. Att den 31-årige stockholmaren, som troligen saknas även här, inte finns tillgänglig innebär såklart ett blytungt avbräck för “Lejonen”. Med tanke på detta lockar den lågt betrodda ettan. Lakers är alltjämt en av de tydliga titel-aspiranterna i National League och går troligen mot en ny seger här. Fram med spikpistolen!


Kupongens kassaskåp

EHC Biel

Den tidigare Luleå-floppen Toni Rajala och hans kamrater i Biel ser ut att kunna säkra en biljett till kvartsfinalen inom kort. Mot Bern, som håller till betydligt längre ned i tabellen, har det dessutom blivit sju raka inbördes segrar. Trolig tvåa!


Varningens finger!

Djurgården

Luleå är rättmätiga favoriter i Coop Norrbotten Arena där “Björnarna” besegrade rivalen Djurgården med 7-0 senast sällskapen möttes i Norrbotten. Men Järnkaminerna är desperata och lär vara betydligt mer påkopplade denna gång. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in tvåan till låg procent!162 rader
1. Malmö - Timrå 12
2. Luleå - Djurgården 1x2
3. Oskarshamn - Leksand 1
4. Växjö - Skellefteå 1x2
5. Fribourg - Zug 1x2
6. Bern - EHC Biel 2
7. Ambrì - Servette 1x2
8. Rapperswil - ZSC Lions 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip