Dagens rek är till Axevalla lopp 10 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 7 Mellby Guard vinner loppet.

Mellby Guard har visat fin form på sistone och han gav ett mycket fint intryck när han skrällde till seger i ett V86 lopp på Åby senast.

Mellby Guard fick gå i dödens under första delen av loppet senast innan han blev avlöst efter ett halvvarv och sedan svarade han mycket duktigt på det norska huvudlaget och plockade ner sitt motstånd på ett bra vis.

Man har bara kört lätta jobb med Mellby Guard efter den senaste insatsen och allt har varit normalt. Han blir bättre och bättre för varje start och om inte ett spår långt ut här blir problematiskt så tror jag han har god chans att ta en ny seger.

Kan Peter Untersteiner som kör Mellby Guard hitta ner i ett vettigt slagläge och eventuellt få ta över ledningen efter en bit så tror jag han blir svår att stå emot över upploppet men han är bra nog att han kan vinna loppet från andra positioner också om det inte skulle bli spets.

Mellby Guard kommer fortsatt att tävla med det norska huvudlaget och i övrigt blir det vanlig vagn och barfota fram, säger Peter Untersteiner.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 14 Vikens Dome som galopperade bort sig under attack på sista bortre långsidan senast men om han kan hålla ordning på benen nu så kan han bli farlig om han hitta en vettig rygg att gå i och bli fint framdragen under slutrundan.

En annan motståndare till Mellby Guard är nummer 3 Erik K. som var duktig vid seger från dödens näst senast. Han är kvick ut så jag tror han tar hand om ledningen initialt men han gör sina bästa lopp i ryggar så jag tror att man släpper om min vinnare ställer frågan i ett tidigt skede och kan då lifta med till en fin placering där bakom.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Mellby Guard
Axevalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 2.25 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip