Dagens rek är till Hagmyren lopp 10 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 8 Pyrmo är topp tre i loppet.

Pyrmo kommer från en färsk seger på Oviken. Han satt då i andra utvändigt innan han avancerade fram och tog över ledningen från Calle Cornelius med 700 meter kvar av loppet. Från den positionen så vann han sedan i ohotad stil.

Gången innan det så fick Pyrmo inte det att stämma och han galopperade dubbelt i ett tuff V75 lopp på Gävle som vanns av Gott Klirr. Han stod 20 meter sämre till än mot S.T.C.C.Faksen som är en av de betrodda hästarna här den gången och nu är det lika start som gäller istället.

Spår lite långt ut för Pyrmo här men en invändig strykning underlättar en del och kommer han ner i ett vettigt slagläge innan han sätter in attacken så kan han bli svår att stå emot den sista biten men om det inte räcker hela vägen till seger så tror jag han har en god chans att vara sämst trea i mål.

Pyrmo är en sjuårig kallblodshingst som tränas av Martin Lundahl. Han har startat 41 gånger med 9 segrar som resultat. Han har även varit topp tre i 39 % av loppen. Kan han hålla ihop aktionen så tror jag han har en bra möjlighet att bättra på den statistiken här.

Pyrmo är anmäld barfota runt om och i en hybridvagn precis som han har tävlat i de senaste loppen. Ulf Ohlsson som ersätter Martin Lundahl i sulkyn har vunnit flera lopp med honom tidigare så får han till en bra styrning så kan han vara långt framme igen.

Den värsta motståndaren till Pyrmo anser jag vara 7 Hvalstad Odin som har gjort en stark comeback efter ett par månaders frånvaro.

Hvalstad Odin avslutade strålande i ett V86 lopp på Bollnäs näst senast och då räckte det till tredjeplatsen bakom Rappnor som vann loppet och Månlykke A.M. som knep andraplatsen.

I den efterföljande starten så tryckte Hvalstad Odin till och kom till ledningen med 600 meter kvar av loppet men han fick omgående massage av Månlykke A.M. och han hade inget svar mot denne så det slutade med en andraplats.

Nu slipper Hvalstad Odin att möta Månlykke A.M. och kan Rikard N Skoglund servera honom ett passande lopp så kan det vara läge för en fullträff.

I övrigt kan 3 S.T.C.C.Faksen som var duktig när han vann från ledningen för tre starter sedan vara tänkbar. Han står dock lite tufft inne i loppet nu.

S.T.C.C.Faksen har galopperat mycket tidigare och han är inte att lita på. Felfri nu så tror jag han kan sitta i spets i ett tidigt skede och skulle han sedan få bestämma en del där framme i täten så kan det räcka en bit mot det här motståndet.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

8 Pyrmo
Hagmyren lopp 10
Spel: Plats
Odds: 1.75 bet365

This is the stats tab
This is the post tip