1 Seismic Wave började inte karriären något vidare i USA men tände till efter sommaren som treåring och svarade för några fantastiska insatser. Han avslutade sitt tävlande i USA med två raka segrar. I sin sista start på amerikansk mark tangerade han världsrekordet för treåriga valacker på milebana då han travade otroliga 08.5 över sprinterdistans på The Red Mile i Lexington.

Han såldes sedan till Sverige och gjorde debut i ett lunchlopp på Örebrotravet med 331 655 kronor på kontot. En häst som sprungit 08.5!

Man kan lugnt säga att Seismic Wave stod billigt inne i klassen då han kom till Sverige och det är inte konstigt att han tagit fem segrar på fem starter så här långt på svensk mark.

Enda plumpen sedan han kom till Europa var när man provade honom i det tyska storloppet för fyraåringar Grosser Preis von Deutschland. Seismic Wave floppade då helt efter ett tufft lopp men det visade sig att han hade problem med den långa resan ner till Tyskland.

Seismic Wave imponerade stort i årsdebuten senast där han vann helt okörd. Det märktes att Timo Nurmos haft mer tid på sig att jobba med honom och att han fått en rejäl vinterträning i benen. Förhoppningsvis är han ännu bättre med ett lopp i kroppen men det räcker gott om han är lika bra som senast.

Han visade i USA att han kan öppna riktigt bra bakom bilen och jag blir inte förvånad om han svarar ut 4 Franklin Face och de övriga från start. Seismic Wave är dock inte på något sätt beroende av ledningen för att vinna det här racet.

Motstånd saknas inte. 6 Vikens High Yield är väldigt bra. Detsamma gäller de båda Goop-hästarna 2 Giant Shadow och 12 Zap Di Girifalco. Men Seismic Wave ska inte tävla mot hästar i bronsdivisionen. Han ska möta eliten!

Speltips lopp 10 Solvalla (V75-6/DD-1):
Vinnare 1 Seismic Wave – odds 2.75 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip