Dagens rek är till Eskilstuna lopp 11 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Alone vinner loppet.

Alone gjorde första starten sedan tredjeplatsen i Derbyt ifjol senast. Han skulle egentligen ha startat i mitten på maj men han fick strykas då för en halsinfektion.

Alone svarade för en mycket bra årsdebut senast. Han satt långt bak i kön fast han avslutade starkt men åt Hill Street som vann det loppet fanns inget att göra så han fick nöja sig med andraplatsen.

Med det loppet innanför västen nu så tror jag Alone kan vara klart förbättrad till den här starten. Trevligt utgångsläge här så får han ett passande lopp så har han en vass avslutning att tillgå och då tror jag han blir farlig över upploppet.

Pasi Aikio meddelar att man siktar på Jubileumspokalen med Alone efter detta och med ett sprinterlopp nu så får han upp tempot i kroppen. Kort distans är väl kanske inte helt optimalt även om den senaste segern togs över just den korta distansen.

Alone är en femårig hingst som har gjort 22 starter. Han har bara vunnit 3 gånger hittills men han har varit topp tre i 64 % av loppen han har gjort så han är ofta långt framme. Stämmer det med löpningsförloppet så tror jag han kan plocka en ny seger här.

Den här gången är tanken att Alone ska tävla i en jänkarvagn för första gången och det är klart intressant. I övrigt barfota fram och ett öppet huvudlag.

Det är ett litet minus att Pasi Aikio kör Alone själv istället för Örjan Kihlström den här gången. Jag tror det kommer bli ett rätt bra tempo på tillställningen och det tror jag Alone kan dra nytta av med en vass avslutning.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 3 Giant Shadow som tog över ledningen efter ett halvvarv näst senast och han vann sedan pliktskyldigt från den positionen.

Senast så fick Giant Shadow vandra i dödens större delen av loppet och han höll klart godkänt även om det tog emot lite den sista biten och han fick nöja sig med femteplatsen bakom From The Mine som vann det loppet från ledningen.

Giant Shadow är bra för klassen och han ska räknas tidigt här från ett trevligt startspår.

En annan motståndare till Alone är nummer 1 Deep Pockets som höll undan till en knapp seger från ledningen över aktuell distans näst senast.

I den efterföljande starten så släppte Deep Pockets spets till Vikens High Yield och han tog sig sedan loss på upploppet och via en stark avslutning så tog han ner ledaren men han fick ge sig mot Ribaude som avslutade lite vassare.

Nu är Deep Pockets ny i klassen men han är snabb från början fast det är ändå inte säkert att han kan svara ut startkatapulten 4 M.T.Insider men skulle det lyckas är mycket vunnet.

Blir det inte spets för Deep Pockets så borde han ändå kunna få en fin resa på innerspår och då kan han vara långt framme på nytt.

I övrigt kan nummer 7 Grainfield Aiden som gick en hygglig avslutning mellan hästar till tredjeplatsen bakom Hill Street näst senast vara intressant. Senast så vann han i ett billigare gäng i Mariehamn.

Spår lite långt ut här för Grainfield Aiden men han är stark och rejäl och han tål att göra en del grovjobb och då kan han sänka det här gänget från dödens om det skulle behövas.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Alone
Eskilstuna lopp 11
Spel: Vinnare
Odds: 3.45 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip