Lopp 5 - 2140m Auto

5 Galileo Journey har utan tvekan högst kunnande i fältet och kommer från en imponerande seger i det senaste loppet som var minst sagt stökigt. Efter en stor startgalopp körde Torbjörn Jansson i kapp fältet och kunde vinna loppet efter att ha blivit framdragen av Ready Doc över upploppet. Hästen travade på en hög 12-tid i 2000m och gör han om den prestationen vinner han såklart även det här loppet. Jag litar dock inte på hästen och det har blivit galopp vid tre av de fem senaste starterna. Att hästen dessutom körs av Iivari Nurminen för första gången känns som ett minus och bakom Galileo Journey är loppet vidöppet.

12 B.G Arne ser ut att bli totalt borttappad till den här starten men tanke på de två senaste starterna när han har gjort bort sig med galopp. Han har dock varit ute i stentuffa gäng tidigare och samlat på sig hårdhet och den här gången ser motståndet mer överkomligt ut. Läget är såklart besvärligt men mycket kan hända i ett lärlingslopp och Jonathan Gustavsson har vunnit med hästen tidigare. Det ser ut att bli barfota för andra gången i karriären (första slutade med galopp) i hästens 33:e start och det känns såklart intressant. Han ska även utrustas med ett helstängt huvudlag för första gången i karriären och för mig är B.G Arne omgångens roligaste drag. När vi får 3,45 på att man placerar sig topp-3 I loppet så spelar jag.

4 Knifetown Hall räcker normalt väldigt långt i den här typen lopp och är klart bättre än vad raden utvisar. Senast var han positiv i en snabb avslutning och får han ett passande smyglopp kommer han att passera många hästar över upploppet med sin speed.

3 Worrywart är jämn och säker och gör alltid ett gott dagsverke även om han verkar sakna den där riktiga viljan att vinna lopp. Senaste loppet är bara att glömma när han hetsade upp sig alldeles för mycket utvändigt om ledaren och krafterna tröt rejält den sista biten. Håller han sig lugn den här gången och får ett mer passande lopp är jag övertygad om att han är med långt fram nu.

11 Recall Rivner har ett besvärligt läge men var bra under fjolåret och borde ha gått framåt formmässigt med två lopp innanför västen och borde vara redo för en bra prestation.

Jag hade kunnat tänka mig att strecka samtliga ekipage i det här loppet men jag får nöja mig med totalt åtta markeringar på kupongen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen I bloggen.

12 B.G Arne
Lopp 5 - Gävle
Spel: Plats
Odds: 3,45
Bolag: LeoVegas

Lycka till

This is the stats tab
This is the post tip