Det är V75 tävlingar på Solvalla idag. I lopp 5 spelar jag att nummer 2 Harran Boko vinner loppet.

Harran Boko har gjort det mycket bra på sistone. För fyra starter sedan så travade han i ledningen men han kunde inte stå emot Zap Di Girifalco den sista biten och kom in som tvåa då.

Gången efter det så satt Harran Boko i tredje invändigt innan han gick ut först i andraspår på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning så satte han klorna i den ledande Partizan Face och han höll sedan även undan för en bra avslutande Volnik Du Kras till en säker seger.

I finalen av Silverdivisionen på Åby näst senast så valde Marc Elias fel rygg fast Harran Boko fullföljde ändå bra och kom i mål som sexa bakom Pastor Power som vann det loppet.

Harran Boko dundrade på och vann mycket lätt från ledningen senast. Han är snabb iväg och han gäller som spetsfavorit här och kommer Marc Elias till ledningen smärtfritt så blir han inte lätt att plocka ner. Från innerspåret kan 1 Heading Reference öppna bra och utifrån är 5 Macelleria snabb från start. Jag tror dock att Harran Boko är kvickare iväg men skulle Marc Elias missa ledningen så blir det tuffare att vinna loppet.

Harran Boko har visserligen vunnit lopp på sex andra banor än Jägersro men de allra flesta av karriärens 17 segrar hittills är tagna på hemmaplan. På Solvalla har han inte lyckats så bra och i de sex första försöken på aktuell bana så tog han inga pengar. I den senaste starten på Solvalla så klev han runt sitt motstånd i en final i klassen från spår 12 i februari i år.

Helt klart har Harran Boko lyft sig ett snäpp barfota runt om som han har tävlat i de tre senaste loppen. Det blir troligen barfota runt om samt ett öppet huvudlag och en vanlig vagn precis som i den senaste starten.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 9 Zap Di Girifalco. Han debuterade i klassen för fem starter sedan och han fick då ett struligt lopp när han fick svar och blev hängandes innan han fick backa sig sist.

Zap Di Girifalco fick det bra serverat i ryggar gången efter det och han tackade för en fin resa med att spurta ner Man At Work till seger då. På Årjäng för tre starter sedan så klev han fram i dödens på den ledande Harran Boko med varvet till mål. På upploppet sedan så plockade han sedan ner ledaren och gick undan till en ny seger.

I finalen på Åby näst senast så landade Zap Di Girifalco i dödens ut på slutvarvet och från den positionen så gick han i rejäl närkamp med Pastor Power men han fick aldrig tag i denne så det slutade med en andraplats.

På Solänget för en månad sedan så tog Zap Di Girifalco över ledningen i ett tidigt skede och han vann sedan i ohotad stil från den positionen. Bakspår nu men intressant med Stefan Persson upp på Björn Goop tränat för första gången och klaffar det med löpningsförloppet så kan han vara långt framme igen.

I övrigt kan nummer 3 Sir Henry P.Hill som kommer till den här starten med två raka segrar vara intressant. Näst senast så tog han ner Coogan i en tät upploppsstrid.

Gången efter det så satt Sir Henry P.Hill en bit bak i kön men via en härlig avslutning i vida spår så sänkte han sitt motstånd till en ny seger. Trevligt utgångsläge nu och hittar Rikard N Skoglund som finns i vagnen en bra väg med honom så är han stark den sista delen av loppet och då kan det räcka en bit här men jag tror mer på min vinnare.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

2 Harran Boko
Solvalla lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.10 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip