Dagens rek är till Rättvik lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 7 Orvar Mollyn vinner loppet.

Orvar Mollyn är en sexårig kallblodsvalack som tränas av Åke Lindgren. Han har vunnit 12 av 25 starter hittills i karriären. Han kommer till den här starten med två raka segrar.

I den senaste starten så hade Orvar Mollyn innerspår bakom bilen. Han spetsade då busenkelt och han vann sedan väldigt lätt från den positionen med sparade krafter.

Vid starten innan det så tog Orvar Mollyn över ledningen med dryga varvet till mål och sedan så vann han enkelt.

Orvar Mollyn hade inte startat på ett tag inför den senaste starten. Med det loppet innanför västen nu så tror jag en minst lika bra prestation här är att vänta.

Tillägg och kort distans nu är inte det bästa för Orvar Mollyn men jag tror att Dagfinn Aarum som finns i vagnen söker sig framåt när tillfälle ges och då tror jag han visar sig vara starkast i det här gänget från utvändig position om det skulle behövas.

Orvar Mollyn har bara startat över sprinterdistans vid sex tillfällen tidigare. En seger har det blivit på dessa loppen men stämmer det med löpningsförloppet här så tror jag han har en god chans att ta en ny seger.

Orvar Mollyn är anmäld med skor runt om och en vanlig vagn precis som han har tävlat i årets alla starter.

Den värsta motståndaren till Orvar Mollyn anser jag vara nummer 9 Järvsö Fux som inte är att lita på och han galopperade bort sig med 700 meter kvar av loppet i comebacken senast.

Järvsö Fux kändes riktigt fin i det läget så det får ses som ett olycksfall i arbetet meddelar Jan-Olov Persson. Nu tar Mats E Djuse plats i sulkyn och kan han se till att hålla hästen i rätt gångart så kan han vara med och kämpa om en framskjuten placering här.

En annan motståndare till Orvar Mollyn är nummer 3 Höstbo Sune som inte har startat sedan början på april.

Höstbo Sune fick problem med magen så han fick ta det lugnt ett tag. Allt är normalt nu och han har fått en hel del mängdträning fast det kan saknas lite tempo i kroppen.

Jan-Olov Åberg som tränar Höstbo Sune ligger lågt och det är ett avvaktande lopp att vänta och då kan det bli tufft att räcka hela vägen till en seger.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Orvar Mollyn
Rättvik lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 2.55 bet365

This is the stats tab
This is the post tip