På lördagen är det fina tävlingar på Åby med finaler i Svenska Travligan. I lopp 5 så spelar jag att nummer 4 Unoicsdue Gnafa' vinner loppet.

Unoicsdue Gnafa' har gjort fyra starter i Björn Goops regi. Han debuterade i ett långlopp på Bjerke. Han gick då klart godkänt som trea bakom Tessy d'Ete som vann det loppet.

Gången efter det på Åby så tog Unoicsdue Gnafa' omgående hand om ledningen och från den positionen så var han sedan aldrig i någon förlustfara.

Näst senast så tog Unoicsdue Gnafa' över ledningen på den första långsidan och han vann sedan plättlätt från den positionen. Varken tussarna eller norsken behövde användas då.

I långloppet Malmö Stads Pris under Hugo Åbergs kvällen senast så gjorde Unoicsdue Gnafa' det jättebra. Han fick då under loppets gång tryckare i omgångar i ledningen och Who’s Who som satt väldigt långt bak kom sedan med en vass avslutning långt ut i banan och tog sig förbi så han fick nöja sig med andraplatsen då.

Distansen senast kan ha varit lite i längsta laget för Unoicsdue Gnafa' för han är nog lite vassare över kortare distanser. Han var kanske aningen tunt jobbad också meddelar man från stallet. I den här Klass I finalen så gäller medeldistans och det får ses som positivt.

Unoicsdue Gnafa' kan öppna fort så här tror jag han kan komma till ledningen smärtfritt och från spets så tror jag han säljer sig dyrt. Blir det inte spets så är han bra nog att han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle krävas.

Den här gången så kommer Unoicsdue Gnafa' att tävla barfota runt om och i en jänkarvagn precis som vid vinsten i Halmstad näst senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Pleasure For Cash som kommer till den här starten med två raka segrar. Han är inte helt att lita på men han var duktig senast när han vann med oryckta tussar.

Pleasure For Cash kan öppna ganska hyggligt fast det kan bli svårt för honom att hålla upp någon ledning men med en fin löpning på innerspår så kan han bli farlig via open stretchen till slut.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 9 Four Guys Dream som återkom efter en tids frånvaro senast. Han plockade då ner sitt motstånd på ett bra vis till seger.

Four Guys Dream har gjort det bra och han har vunnit 5 av 7 starter i år. Distansen nu är ett plus jämfört mot den korta distansen som det var senast så kan Stefan Persson få till en bra styrning så kan han bli att räkna med över upploppet.

I övrigt kan nummer 12 Strong Pepper som gjorde det bra när han vann från ledningen senast vara intressant.

Den här gången så är det ett helt annat utgångsläge för Strong Pepper med bakspår men får han lite draghjälp och om tempot hålls uppe så kan han komma in i matchen om det klaffar med löpningsförloppet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen.

4 Unoicsdue Gnafa'
Åby lopp 5
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip