Det är V64 tävlingar ifrån Bergsåker ikväll. I lopp 6 spelar jag att nummer 12 Don Viking vinner loppet.

Don Viking har visat härlig form på sistone vid två raka andraplatser. I SM för kallblod näst senast så gjorde han det bra som tvåa bakom Månlykke A.M.

Senast var det monté och då var Hvalstad Odin för svår att rå på.

I de tre senaste montéstarterna som Don Viking har gjort har han varit tvåa med Lena Fritz på ryggen. Samma ryttarinna den här gången igen.

Klaffar det med löpningsförloppet för Don Viking nu så kan det vara läge för en seger.

Allt verkar bra med Don Viking för dagen och det finns inget att klaga på. Han har varit mjuk och fin och känns helt perfekt helt enkelt efter senast meddelar man från stallet.

Blir det högt tempo första varvet så gynnar det Don Viking i slutändan. Han kommer att tävla med aluminiumskor runt om och med ett öppet huvudlag. Han sprang en tiondel över det svenska rekordet senast och Stefan Dellbro som tränar tror på en bra chans.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Eldvin. Han har inte vunnit på länge men han avslutade positivt bakom Tangen Haap näst senast.

Gången efter det så hamnade Eldvin bakom en trött häst och han slutade precis utanför de prisplacerade hästarna i ett lopp som vanns av Odd Herakles.

Eldvin är van vid tufft motstånd. Han är rätt startsnabb så här kanske Christina A Hande kan hitta till ledningen i ett tidigt skede. Skulle så bli fallet så kan det räcka långt här.

I övrigt kan nummer 2 Silver Jossan som närmast kommer från en seger i Sto-SM. Hon pressade då på ledaren och tog över kommandot med 600 meter till mål. Hon gick sedan undan till en säker seger.

Silver Jossan har ridtränats mycket fast hon har aldrig gått något montéjobb meddelar man från stallet. Hon tävlade barfota runt om senast men i första starten under sadel den här gången blir det nog skor runt om.

Får Silver Jossan ett passande lopp så kan hon duga en bit mot det här motståndet.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

12 Don Viking
Bergsåker lopp 6
Spel: Vinnare
Odds: 2.90 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip